Gaziantep’te 7.016 işyerine 68.851 çalışan için 293.147.402 TL ödeme yapıldı

Kovid-19 aşına ilişkin gelişmelerin hız kazandığını, ülkemizde aşılamanın yakında başlayacağını ifade eden Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisy...

Kovid-19 aşına ilişkin gelişmelerin hız kazandığını, ülkemizde aşılamanın yakında başlayacağını ifade eden Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer pandemi sürecine ilişkin açıklamalarda bulunarak vatandaşlara çağrıda bulundu.

*Vatandaşlara Çağrı*

Üzerimize düşen: sorumluluklarımızı yerine getirmek, maske, mesafe, hijyen kuralına riayet etmektir. Türkiye’yi geleceğe hazırlarken önümüze çıkan salgın engelini de aşacağımıza ve bunu hep birlikte başaracağımıza yürekten inanıyorum.

*Küresel bir sorun*

Koronavirüs salgınının küresel çapta yayılması, tüm dünyayı büyük bir sınavla karşı karşıya bıraktı. Ülkeler sınırlarını kapatmaktan uçuşları durdurmaya, ulaşım kısıtlamalarından sokağa çıkma yasaklarına kadar salgını önlemeye yönelik tedbirler aldı.

Dünya genelinde vaka sayılarının artmasıyla birlikte ülkelerin sağlık sistemleri üzerinde büyük yük oluştu, personel, ilaç ve tıbbi ekipman sıkıntıları yaşandı.

*Ekonomik istikrar kalkanı vatandaşlarımızı korudu*

Ülkemizde ise ilk vakanın ortaya çıkmasıyla birlikte derhal harekete geçildi, salgının sağlık ve ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini gidermek için tüm vatandaşlarımıza, çalışanlara ve işletmelere yönelik destekleyici tedbirler alındı.

Ekonomik İstikrar Kalkanı ve Sosyal Destek Kalkanlarıyla vatandaşlarımız koruma altına alındı.

*Destekler ve Tedbirler *

Kasım ayı sonu itibariyle Gaziantep’te 7.016 işyeri 68.851 çalışan için kısa çalışma ödeneğinden faydalanmaktadır. Bu güne kadar Gaziantep’te 293.147.402 TL’lik kısa çalışma ödemesi gerçekleşti.

Ağustos ayı sonu itibariyle Gaziantep’te toplam 42.610 kişiye 89.648.862,99 TL Nakdi Ücret Desteği sağlandı.

Koronavirüs nedeniyle 30 Haziran tarihine kadar Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmayan iş yerleri için başvuru süreci yeniden başladı. 31 Aralık 2020 tarihine kadar İŞKUR'a başvurulması durumunda 1 Aralık 2020 tarihinden sonraki dönem için Kısa Çalışma Ödeneğinden yeniden yararlanılabilecek. Daha önce ödenekten yararlanan iş yerleri de ilave işçi için kısa çalışma ödeneği talebinde bulunabilecek.

Uygulanmakta olan Normalleşme Desteği Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı.

3 ay olan yararlanma süresi de 6 aya çıkarıldı.

İşverenlere prim ve vergi desteğini düzenleyen İlave İstihdam Teşviki süresi 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatıldı.

Kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların istihdamına uygulanan teşvikin süresi de 31 Aralık 2022'ye kadar uzatıldı.

Esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik finasmana erişim imkanları devreye alınacak ve 100.000-TL ile 225.000TL arasında değişen limitli, 60 aya kadar vadeli, aylık, 3 aylık ve 6 aylık ödeme seçenekli kredi imkanından Esnaf Odasına kayıtlı, en az 3 aylık faaliyet süresini tamamlayan kişiler yararlanabilecek.

*Kovid-19 aşısı ücretsiz*

Salgınla mücadelede önemli bir mesafe alındıysa da yeni normalle birlikte kurallara riayette bir miktar gevşeme oldu. Artan vaka sayıları yeni tedbir ve kısıtlamaları zorunlu kıldı. Son olarak hafta içi 21:00-05:00 arasında ve hafta sonlarında sokağa çıkma kısıtlamasının yanında kısmi yüz yüze eğitime yeniden ara verildi, işletme faaliyetleri sınırlandırıldı.

Sevindirici olan, bu zaman zarfında Kovid-19 aşı çalışmalarında önemli gelişme kaydedildi. Türkiye kendi aşı çalışmalarının yanında dünyadaki gelişmeleri de yakından takip etti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 50 milyon dozluk bir aşı anlaşmasının yapıldığını müjdeli. İnşallah sağlık çalışanlarımız öncelikli olarak kısa bir zaman sonra ülkemizde aşılama çalışması başlayacak. Her zaman vatandaşının yanında olan devletimiz Kovid-19 aşını da ücretsiz olarak tüm vatandaşlarımıza sunacak.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde salgınla mücadelede büyük gayret gösteren Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor vatandaşlarımızı bir kez daha alınan tedbirlere uymaya davet ediyorum.

03 Ara 2020 - 09:52 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.