Gaziantep’te 75 engelliye akülü ve manuel sandalye

Şahinbey Belediyesi yılın 365 günü engellilerin yanında olduğunu göstererek, engelli vatandaşlara 75 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye etti.

Bugüne kadar yaptığı tüm çalışmalarda insan odaklı hizmetler ortaya koyan Şahinbey Belediyesi, engellilerin de yaşamını kolaylaştıracak projeler yaparak onların yaşamlarına dokunmaya devam ediyor. Bugüne kadar 2.315 engelli vatandaşa manuel ve akülü tekerlekli sandalye, 4 noktada akülü araç dolum istasyonu, 6 tane hasta bakım yatağı, 7 tane akıllı klozet, 76 adet işitme cihazı, 300 görme engelliye beyaz baston hediye ederken, engelliler için 2 tane park, Akkent Spor Köyü içerisinde Engelli Yüzme Havuzu yaparak engelli vatandaşlarımızın hizmetine sundu.

Şahinbey Belediyesi ve Rahmet Derneği’nin desteği ile hediye edilen akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtım töreni Şahinbey Belediyesi Hizmet Binası önünde gerçekleşti. Düzenlenen törene Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Rahmet Yardımlaşma Derneği Başkanı İman Zaza, Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hulusi Kalender, Gör-Bir Derneği Başkanı Mehmet Aysel, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, yıl içerisinde kimin ne ihtiyacı varsa karşılamak için çalıştıklarını belirterek, “2003 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın Hükümeti kurmasından itibaren engellilere yönelik, Türkiye’de gerek yasal düzenleme gerekse uygulama bakımından birçok yenilikler yapıldı. Engelli bireylere en yakın olan kamu kurumu yerel yönetimlerdir. Biz de göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak, araç-gereç ve diğer ihtiyaçlarını karşılama noktasında üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeye çalışıyoruz. 2009 yılından bu yana 647 tane akülü, 1.668 adet manuel olmak üzere 2.315 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalyeyi, hiçbir şarta bağlamadan hediye ettik. Kimin ne ihtiyacı varsa, ne zaman ihtiyacı varsa bekletmeden yardımda bulunuyoruz. Yıl içerisinde de iki defa tören düzenliyoruz. Sadece bugünleri beklemiyoruz, ihtiyaç sahibi olan kimselere tekerlekli sandalyeleri gönderiyoruz. 2009 yılından bu yana 6 milyon 663 bin 650 TL’lik akülü ve manuel sandalye aldık. Engelli kardeşlerimiz güle güle kullansınlar. Şehir genelinde 4 tane akülü araç dolum istasyonu var. Ortopedik ve işitme engelli kardeşlerimize cihaz desteğini sürdürüyoruz. Parklarımızı, yollarımızı engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Ampute Takımımız başarıdan başarıya koşuyor, şimdiye kadar üç kez Türkiye Kupasını, bir kez ise Süper Lig Şampiyonluğu’nu kazandı. Bu yılda 5 maçta 5 galibiyet ile lider konumunda. Pazar günü Akkent Spor Köyü’nde saat 12.00’de maçımız var. Tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz.” dedi.

BÖYLE BİR ORGANİZASYONDA OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Rahmet Yardımlaşma Derneği Başkanı İman Zaza, “Rahmet Yardımlaşma Derneği olarak, böyle bir organizasyonun parçası olmaktan onur duyuyoruz. Rahmet Yardımlaşma Derneği olarak, gıda, gıda dışı ve eğitim gibi yardımlarda yer almaktadır. Şahinbey Belediyesi ekibine ve yöneticilerin saygılarımızı sunuyoruz. Gelecekte yapılacak projelerde Şahinbey Belediyesi ile çalışmaktan onur duyacağız” diye konuştu.

ENGELLİLERİ ANLAMAK GEREK

Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hulusi Kalender, engellilerin hayatının kolaylaştırılması gerektiğini belirterek, “AK Parti’nin hükümet olduğu dönemden itibaren engelliler için bir çığır açıldığını söyleyebilirim. Benden önceki dönemlerde başkanlar her zaman yerel yönetimlerde muhatap alınmadığı yönünde sıkıntıları vardı. Ancak o dönemler AK Parti’nin gelişiyle son buldu. Ben Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu’nun bu işten ne zaman bıkacağını çok merak ediyordum. Yılda iki defa bu organizasyonu yapıyor ve engelli kardeşlerimizi mutlu ediyor. Daha önce birkaç varlıklı insanı bulup bir engelli vatandaşın hayatını kolaylaştırmak adına ona akülü sandalye almak için çaba sarf ederdik. Ancak, Başkan Mehmet Tahmazoğlu’nun sayesinde bu çile son buldu ve tüm engelliler akülü ve manuel tekerlekli sandalyeye sahip olabiliyorlar” dedi.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU HER ZAMAN ENGELLİLERİN YANINDA OLDU

Gör-Bir Derneği Başkanı Mehmet Aysel, daha önce engellilere olumsuz bir bakış açısıyla bakıldığını belirterek, “3 Aralık Engelliler Günü, 10-16 Mayıs Engelliler haftasında Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu mutlaka bir etkinlik düzenliyor. Ama önceden engelli vatandaşlara dar ve olumsuz bir bakış açısıyla bakarlardı. Ancak Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldikten sonra Gaziantep’te bir çığır açtı ve engellilere sahip çıktı. Daha önceden mavi kapaklar toplanarak engelliler için akülü tekerlekli sandalye alınıyordu. Kendisinin sayesinde şehrimizde bu algı değişti. Şahinbey Belediyesi yılın her zamanında engellilere akülü veya manuel tekerlekli sandalye dağıtıyor” dedi.

03 Ara 2019 - 15:55 - Gaziantep Haber

Mahreç   İha


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.