Gaziantep’te cani kocaya 25 yıl hapis

Hamile eşini av tüfeğiyle yaralayıp bacağının kesilmesine ve karnındaki bebeğin alınmasına neden olan sanığa 25 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

H amile eşini av tüfeğiyle yaralayıp bacağının kesilmesine ve karnındaki bebeğin alınmasına neden olan sanığa 25 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti sanığın cezasında indirim yapmadı. 3 çocuk annesi Çağlar Aşık, “Adaletin yerini buldu ama verilen ceza acımı dindirmiyor” dedi.

Gaziantep Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Mehmet Ali Aşık ile avukatı, mağdur Çağlar Aşık ile ailesi ve avukatları katıldı. Duruşmada yargılamanın sonuna gelindiğini belirten Mahkeme Başkanı Ceyhan Bilgici, sanığa son savunması için söz hakkı verdi. Sanık Mehmet Ali Aşık son sözünün sorulması üzerine, “Amacım korkutmaktı. Yaptığımdan dolayı pişmanım” dedi.

Eşi tarafından yıllardır şiddete maruz kalan ve av tüfeğiyle yaralandıktan sonra bir bacağını kaybeden Çağlar Aşık, "Amacı korkutmak değildi, acı çektirerek öldürmekti. Ben o gün umutlarımı, geleceğe olan inancımı kaybettim. Çocuklarımın babasını kaybettim. 2 buçuk aylık hamile olduğumu biliyordu. O gün doğmamış yavrumu kaybettim. Keşke doğuştan engelli olsaydım, trafik kazası geçirseydim de çocuklarımın babası bana bunu yapmasaydı. Sabahları 3 yaşındaki oğlum protez bacağımı kaldıramıyor sürükleyerek getiriyor, 'Anne al giy' diye. Ben bunu nasıl anlatacağım oğluma. Onun pişmanlığı, doğmamış yavrumu geri getirmeyecek" diye konuştu. Mağdur Çağlar Aşık, ifade verdiği sırada gözyaşlarını tutamadı.

CANİ KOCAYA İNDİRİM YAPILMADI

Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Ali Aşık'a, ‘Nitelikli Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ ve ‘Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma’ suçlarından 21 yıl hapis cezası verirken, mağdurlar Kemal Sözmez ile Mahmut Doğan'a karşı ‘tehdit’ suçundan 4 yıl, Ömer Günay'a karşı ‘basit yaralama’ suçundan da 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti ayrıca sanığın suç işleme eğilimi dikkate alınarak cezalarda indirim yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

“ADALET YERİNİ BULDU”

3 çocuk annesi Çağlar Aşık, adaletin yerini bulduğunu söyledi. Verilen cezanın acısını dindirmeyeceğini dile getiren Aşık, şunları söyledi:

“23 Eylül 2017 bu tarihi asla unutmayacağım. O gün o canavar bir tek beni vurmadı. O gün ben sadece ayağımı kaybettim. Geleceğe olan inancımı da kaybettim. İnsanlara olan güvencimi de kaybettim. 3 çocuğumun babasını da kaybettim. En önemlisi masum olan doğmamış bebeğimi de kaybettim. Ve bu kaybettiklerimin tek bir katili vardı, o bugün cezasını aldı. Bugün ona 26 yıl 6 ay hapis cezası verdiler. Ne bu ceza ne de alabileceği en mükemmel ceza olsa bile hiçbir şey benim acımı dindirmeyecek. Bugün ‘çok pişmanım’ dedi. Aslında onun böyle bir hakkı bile olamaz. Onun hiçbir pişmanlığı benim kaybolan bacağımı yerine getirmeyecek. Hiçbir pişmanlık o günden bugüne yaşadığım, 3 çocuğumla yaşadığım, yaşamaya çalıştığım bu dünyadaki acımı dindirmeyecek, ama yine de bugün ben huzurluyum. Bugün adalet yerine buldu. Bugün mahkeme heyetinin verdiği kararla bir nebze de olsa huzurluyum ve buradan kadınlara sesleniyorum. Korkmayın, devletimiz, adaletimiz yanımızda. İnşallah bu cezadan sonra birçok insan kendini toparlar da kadınlar da rahat eder artık. Bugünden sonra 3 çocuğumla beraber mücadeleme devam edeceğim, daha huzurlu ve daha mutlu olabilmek için.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kaybettiği bacağı için protez isteyen Aşık, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e sesleniyorum. Bana aslında bir söz verilmişti, protez konusunda. Lütfen, proteze ihtiyacım var. Kendim için değil, 3 çocuğum için. Bu konuda sizden yardım istiyorum. İnanıyorum ki bu konuda da bana destek olacaksınız. Bugünkü mutluluğumun bir sebebi de mahkeme heyetinin kararıyla o cani indirim alamadı ve çok şükür adalet yerini buldu” dedi.

07 Ara 2019 - 01:09 Gaziantep- Gaziantep Haber

Mahreç   İha


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.