Gaziantep’te futbolu ayakta tutan isim: Adil Sani Konukoğlu

Gaziantep Futbol Kulübü’nü 2019 yılında Süper Lige çıkaran Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep’i futbolda ayakta tutan isim olarak tarihe geçti. 1988 yılında kurduğu amatör takımı 30 yıl sonra Süper Lige taşımak kendisine nasip oldu.

Gaziantep Futbol Kulübü’nü 2019 yılında Süper Lige çıkaran SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep’i futbolda ayakta tutan isim olarak tarihe geçti. 1988 yılında kurduğu amatör takımı 30 yıl sonra Süper Lige taşımak kendisine nasip oldu.

Gaziantep’in yeniden Süper Lig’de temsil edilmesini sağlayan Adil Sani Konukoğlu, 2019 yılında şampiyon yaptığı Gaziantep FK’nın temellerini de 30 yıl önce atmıştı. 1988 yılında SANKO Holding bünyesinde kurulan Sankospor’un kurucu başkanlığını yaptı. Amatör olarak mavi beyazlı forma ile yola çıkarılan Sankospor bünyesinde çok sayıda sporcu yetişmesini sağladı. Takımı profesyonel lige taşıdı. Kulüp 1993'te 3. Ligde mücadele etmeye başladı. 1996-1997 sezonunda 3. Ligde şampiyon olarak 1. Lige (O zaman ki adıyla Türkiye 2. Futbol Ligine) yükseldi. 1999-2000 sezonundan itibaren Sankospor ismi yerini Gaziantep Büyükşehir Belediyespor olarak değiştirildi. Gaziantepspor’da da yönetici olarak görev aldı. Bir süre başkanlık ve yöneticiliği bırakan Konukoğlu, Gaziantep’in Süper Lig’de takımı kalmayınca büyük baskılar sonucu yeniden futbola el attı ve Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı oldu. İlk yıl final oynayan takım, onun başkanlığında Süper Lig’e çıktı. Gaziantep’te de futbolu ayakta tutan isim olarak adeta tarihe geçti. Söz verdiği gibi Gaziantep FK’yı şampiyon yaptı ve başkanlığı bıraktı. Gaziantep Futbol Kulübü Onursal Başkanı ünvanını aldı.

04 Tem 2020 - 10:45 - Gaziantepspor

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.