Gaziantep’te gölet kenarında eşsiz gece

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Arabalı Sinema Günleri’nin yeni adresi Alleben Göleti oldu. Sinemaseverler, gölet kenarında eşsiz bir gece yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinliklerine yeni tip Corona Virüs (COVID-19) Salgını’nın ardından başlayan yeni normal süreçle birlikte sosyal mesafe ve hijyen kurallarıyla yeniden start verdi. Bu kapsamda Hitit Kültür Kapısı’nda başlayan Arabalı Sinema Günleri adres değiştirdi, Alleben Göleti’nde vatandaşlarla buluştu. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte gölet kenarında izleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı. Arabadan çıkmanın yasak olduğu ve maske takmanın zorunluluğunun olduğu yeni sinama konseptinde katılımcılara büyükşehir tarafından patlamış mısır ve gazoz ikram edildi. Gölet kenarındaki arabalı sinemada ilk gün, yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin'in yaptığı 7’nci Koğuştaki Mucize, ikinci gün ise Ömer Vargı’nın yönettiği başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinçci ve Çağatay Ulusoy’un bulunduğu Anadolu Kartalları film gösterimi yapıldı. 08 Temmuz’da ise Bayi Toplantısı filmi ile Arabalı Sinema Günleri son bulacak.

Arabalı Sinema Günleri’ne katılan Gaziantep Vosayıntap Kulübü üyesi Serkan Karaca, “Arkadaşlarımla beraber vosvoslarımızla Büyükşehir Belediyesi’nin arabalı sinema etkinliğine geldik. Çok güzel bir etkinlik şehrin böyle değişik şeylere ihtiyacı vardı. Pandemide evde sıkıldığımız süreçte burada böyle bir etkinlik yapılması beni mutlu etti. Hem açık havaya çıkmış olduk, hem de arkadaşlarımla sosyal mesafeye uygun bir şeyler yapmış olduk. İzleyip keyfine varacağız” diye konuştu.

Ailesi ile birlikte film izlemeye gelen Ahmet Kasapbaşı ise şunları söyledi: “Pandemi sürecinde evde kalmak en doğrusuydu. Fakat bu süreçte doğal olarak epey bir sıkıldık. Büyükşehir böyle bir etkinlik yaparak bizleri mutlu etti. Sinemayı özlemiştik ailece gidiyorduk. Etkinliği duyunca direkt geldik.”

08 Tem 2020 - 15:58 - Kültür & Sanat

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.