Gaziantep’te korkutan vaka artış oranı

Sağlık Bakanlığı’nın İngilizce olarak hazırlanan ve 30 Haziran tarihli ‘Covid-19’ raporunda Gaziantep’teki 100 bin kişilik nüfusa göre son bir haftalı...

Sağlık Bakanlığı’nın İngilizce olarak hazırlanan ve 30 Haziran tarihli ‘Covid-19’ raporunda Gaziantep’teki 100 bin kişilik nüfusa göre son bir haftalık yeni vaka görülme hızının yüzde 25.7 olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın ‘Türkiye’de en fazla vaka sayısı artan 5 ilden birisi Gaziantep’ açıklamasının ardından 100 bin kişilik nüfusta hastalığın yayılma hızındaki artış endişelendirici boyutlara ulaştı. Sağlık Bakanlığı tarafından İngilizce olarak hazırlanan ‘Covid-19’ raporunda 100 bin kişilik nüfusa göre hastalığın yayılma hızı yüzde 25.7 olarak açıklandı. Gaziantep’i 23.9 ile Diyarbakır, 22 ile Konya izledi. Gaziantep, bu oranıyla Türkiye genelinde ilk sırada yer aldı. 30 Haziran tarihli rapora göre Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin oranı da ilk sırada görülüyor.

Gaziantep’te sosyal mesafe ve maske kuralına en az uyan illerden birisi olan Gaziantep, Türkiye’de yasak ihlalinden en fazla il olarak da dikkatlerden kaçmıyor. Vatandaşların korona virüs tehlikesini yok sayması ve cezalara rağmen sorumsuzca davranması vakaların artışındaki en büyük neden olarak gösteriliyor. Nisan ayında 49 vaka ve bir vefatla en az vakanın görüldüğü illerden birisi olan Gaziantep’teki bu artış tedirgin ediyor.

Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da Gaziantep’i en fazla artış gösteren illerden birisi olarak göstermesi, olayın ciddiyetini bir kez daha gözler önüne seriyor. Kent genelinde vakaların yüzde 95’inin akraba ve arkadaş çevresinden bulaştığı belirtilirken, taziye, hasta ziyaretleri, asker uğurlamalarının bu artıştaki en büyük pay sahibi olduğu dile getiriliyor.

03 Tem 2020 - 05:52 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.