Gaziantep’te öğretmenlere müjde

Eğitim çalışanlarının 4 yıllığına kişi başı 5 bin 100 liralık maaş promosyon sözleşmesini feshedilmesinin ardından yeni anlaşma için düğmeye basıldı.

Eğitim çalışanlarının 4 yıllığına kişi başı 5 bin 100 liralık maaş promosyon sözleşmesini feshedilmesinin ardından yeni anlaşma için düğmeye basıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep’teki tüm öğretmen sendikası başkanları ile toplantı düzenledi.

Gaziantep’teki eğitim çalışanlarının tepki gösterdiği ve iptal edilmesini istediği maaş promosyonu sözleşmesi İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe tarafından feshedildi. 4 yıllığına kişi başı 5 bin 100 liralık promosyon anlaşmasının feshinin ardından Yasin Tepe, Gaziantep’teki tüm öğretmen sendika temsilcileri ile bir araya geldi. Yeni maaş promosyonu ihale sürecine yönelik Yasin Tepe başkanlığında, sendikaların şube başkanlarının katılımı ile toplantı düzenlendi. İhale sürecinin şeffaf ve titiz bir şekilde yürütülmesi için gerçekleşen toplantıda, eğitim çalışanların lehine güzel sonuçlar elde etmek için paydaşlarla birlikte hareket etmeye devam edileceği açıklandı. Sendika temsilcileri Gaziantep'te maaş promosyon ihale süreciyle ilgili İl Müdürü Yasin Tepe’ye promosyon sürecinde eğitim çalışanlarının lehine attığı adımlar için teşekkür ettiler.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Bekir Avan, ‘Eğitim çalışanları olarak biz hazırız. Bankalar ihale sürecine ve rekabete iyi hazırlansınlar! Kazanan eğitim çalışanları olacak. 2021 Mayıs ayında Halk Bankası ile 4 yıllığına kişi başı 5100 TL'lik promosyon anlaşması Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bugün (20/09/2022) feshedilmiştir. Fesih işlemiyle ilgili Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yasin TEPE'ye teşekkür ediyoruz. Devamında ve ihale sürecinde şeffaf bir şekilde atılacak adımları takip ediyor ve destekliyoruz. Tüm bankalar maaş promosyon ihalesine davet edilmelidir. İhale sürecinde Bankalar tüm imkan ve şartlarını zorlayarak, eğitim çalışanlarına yaraşır ve yakışır bir teklifle gelmelidir. Gaziantep'teki 30.000'in üzerindeki çalışan sayısının büyüklüğüne göre eğitim çalışanlarına en yüksek teklifi veren banka promosyon ihalesini almalıdır.

İhalede eğitim çalışanlarının beklentisi haklı olarak yüksektir ve 3 yıllığına kişi başı 40.000TL hedeflenmelidir’ dedi.

23 Eyl 2022 - 08:15 Gaziantep- Gaziantep Haber

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.