Gaziantep’te olağanüstü korona virüs tedbirleri

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın düğün uyarısının ardından Gaziantep Valiliği de harekete geçti. Düğünlerde polis ve jandarmalar görevlendirildi....

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın düğün uyarısının ardından Gaziantep Valiliği de harekete geçti. Düğünlerde polis ve jandarmalar görevlendirildi. Vali Gül, ihlallerin en fazla olacağı düğünlerin başlamasıyla birlikte “Korona virüs vakalarının tamamına yakını hastalığı kendi çevresine bulaştırıyor’ uyarısı yaptı.

Gaziantep'te, valilik kararıyla düğünlerde kolluk kuvvetlerinin görevlendirileceği açıklandı. Vali Gül, sosyal medya hesabından “Gaziantep’te sokak düğünleri yapmak yasaktır. Uygun açık hava yeri bulamayanlara okul bahçelerini tahsis edilmektedir. Düğünlerde gelin-damat dışında oynamak yasaktır. Düğüne katılan herkesin maske takması zorunludur. Oturma düzeni sosyal mesafeye uygun şekilde olmalıdır. Düğün sahiplerinin kolluk birimlerine bildirimde bulunması zorunludur. Yarından itibaren her düğünde resmi/sivil polis/jandarma görevlendirilecektir. Coronavirüs vakalarının tamamına yakınını yakın çevresine de bulaştırıyor. Maske, mesafe ve temizlik kuralı tercih değildir’ paylaşımında bulundu. Özellikle düğünlerde sosyal mesafe kuralının ihlal edilmesi nedeniyle tedbirler üst düzeye çıkarıldı.

Valili ayrıca, korona virüs tedbirleri kapsamında uzun süredir kapalı olan lunapark ve tematik parklar gerekli hijyen ortamlarını sağlamaları halinde açılacağını duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklamada, gereken önlemlerin alınması halinde lunapark ve tematik parkların açılacağını açıkladı. Bu işletmelerin gezici olmaması ve tedbirleri eksiksiz şekilde uygulaması halinde faaliyete geçmesine izin verilecek. Ziyaretçiler temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyacak. Giriş çıkışları ziyaretçilerin birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacak.

DÜĞÜNLERDE OLAĞANÜSTÜ TEDBİRLER

Gaziantep’te dün yapılan düğünlerde 539 emniyet personeli ile 67 ekip görevlendirildi. Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Pazar günü İl genelinde yapılacak olan düğünler için korona virüs salgını nedeniyle 14.00-19.00 ile 19.00-24.00 saatleri arasında 2 grup halinde gerekli emniyet tedbirleri aldı. Emniyetten yapılan açıklamada “Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlükleri Sorumluluk Bölgelerinde Bildirim Yapılan Toplam 108 Düğünde 229 Personel ve 67 Ekip görevlendirilmiştir. Bu tedbirlere ek olarak, ilimizin çeşitli yerlerinde Hazır Kuvvet Olarak 14.00-19.00 Saatleri Arasında 2 grup halinde 46, 19.00-24.00 saatleri arasında 2 grup halinde 46 personel olmak üzere 4 grup halinde toplam 92 Genel Hizmet Personeli ile, Meydana gelebilecek olaylara karşı toplu müdahale etmek üzere toplam 84 Çevik Kuvvet Personeli görevlendirilmiş olup, İl Merkezindeki Tedbirlerde Toplam 539 Personel ile 67 Ekip görevlendirilmiştir. Oğuzeli ile Dış ilçelerimizde yeteri kadar personel görevlendirilerek düğünlerde gerekli tedbirler alınmıştır. Gaziantepli vatandaşlarımızı alınan tedbirlere uymalarını, korona virüsle mücadelede desteklerini bekliyoruz” denildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.