Gaziantep’te yasaklar 24 saat denetlenecek

17 Mayıs Pazartesi saat 05:00’e kadar sürecek olan ‘tam kapanma’ dün akşam 19:00 itibariyle başladı. İstisnalar dışında tüm iş yerleri kapalı olacak,...

17 Mayıs Pazartesi saat 05:00’e kadar sürecek olan ‘tam kapanma’ dün akşam 19:00 itibariyle başladı. İstisnalar dışında tüm iş yerleri kapalı olacak, şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecek ve sokağa çıkma yasağı olacak. Yasaklara uymayanlara 3 bin 150 lira idari para cezası kesilecek.

Gaziantep Valisi Davut Gül, kısıtlama günlerinde; üretim, imalat ve tedariğin aksayıp daha büyük sıkıntıların oluşmaması için çeşitli muafiyetler getirildiğini söyledi. Gül, sokağa çıkma muafiyeti olan kişilerin sadece ev-iş arasında gidip gelebileceğini, asla farklı güzergah ya da ilgisiz zamanlarda dışarda olmayacaklarını bildirdi. Gül, “Açık olacak bakkal vb. işletmelere engelliler hariç olmak üzere kesinlikle araçla gidilmeyecektir. Marketlere ailecek gidilmeyip,temel ihtiyaç maddelerini almak için tek kişi gidebilecektir. Çocuklar marketlere alınmayacaktır. Zincir marketler pazar günü kapalı olacaktır. Tam kapanma döneminde alınacak tedbirleri planladık. Tedbirlere riayet yüksek oldukça bu sıkıntıdan kurtulmamız hızlı olur. Gaziantep’in çözülemeyecek hiç bir sorunu yok. Biz bu günlerin memuru, millet de bizim amirimizdir. Arkadaşlarımızla birlikte 24 saat sahada olacağız” dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül 17 gün sürecek olan yasaklarla ilgili detaylı bilgileri de açıkladı. Gül, “Şehirlerarası seyahat kısıtlamasının ayrıntıları aşağıda belirlenmiş olup istisnaları 2. görselde açıklanmıştır. Bu istisnaların dışında herhangi bir insiyatif olmayıp izinler e-devlet üzerinden verilmektedir. Salgından kurtulmak için hareketliliğin azaltılması gerekiyor.İl dışına bağ bahçe işleri için gidemezsiniz. İl dışına gidiş belirli şartlara bağlanmış olup e-devlet ya da Alo 199 üzerinden izin alınmaktadır. Halı yıkamacıları bu süreçte kapalı kalacak. Yeme içme sektörü Ramazan ayı içerisinde 24 saat paket sevisi yapabilecek. Üretim ve imalat olan işletmeler hariç diğerleri kapalı kalacak. Bakkal, market, kasap,manav ve kuruyemiş dükkanları haftanın her günü 10.00-17.00 saatleri arasında açık olabilecektir. Bilindiği gibi kısıtlama günlerinde mahalle pazarları kapalı olacaktır. Sebze hali açık olup üretici,market,bakkal,manav vb. kişi ve işletmelerin mal getirip götürmesi istisna kapsamında olup herhangi bir yasaklama sözkonusu değildir. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, pazarlanması ve nakliyesi istisna kapsamında olup bu konuda bir engel yoktur. Bakıcılar,ikametleriyle çalıştıkları ev arasında gidip gelebilirler. Hayvan besleme grupları hayvanları beslemeye devam edebilirler Tarlaya,belirlenen saatler arasında ailecek değil çalışacak kişilerle gidilebilir. Vefa sosyal destek gruplarımız görev yapmaya devam edecekler. ÇKS belgesi olanlar ikametleri ve tarla arasındaki güzergahta 05.30-18.00 saatleri arasında gidip gelebilirler. ÇKS belgesi olmayanlar tapu vb. belgelerini yanlarında bulundurarak; Sabah 05.30-07.00, Akşam 16.30-18.00 saatleri arasında ikamet ve tarla arasında gidip gelebilirler” açıklamalarında bulundu.

30 Nis 2021 - 09:06 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.