Gaziantep’te yeni korona virüs kararları

Valilikten yapılan açıklamada, "Personel, işçi vs. servis / taşımacılık hizmeti veren araçlara 15 Aralık 2020 tarihine kadar süre verilerek kamera tak...

Valilikten yapılan açıklamada, "Personel, işçi vs. servis / taşımacılık hizmeti veren araçlara 15 Aralık 2020 tarihine kadar süre verilerek kamera takılması zorunluluğunun getirilmesine ve paket servislerin yol kenarında ve dış alanlarda toplu şekilde yenilmesinin yasaklanmasına karar verildi" denildi.

27.11.2020 tarihinde 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23. 27. ve 72. maddelerine göre, Gaziantep Valisi Davut GÜL başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararlar alınmıştır. Koronavirüs salgınının etkileri ve vaka artışları tüm Dünyada halen devam etmekte olup özellikle Avrupa kıtasında salgının seyrinde bir yükselme yaşandığı, birçok Avrupa ülkesinde kişilerin toplu olarak bir araya gelmemelerine yönelik yeni tedbirlerin alındığı görülmektedir. Ülkemizde de koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken ek kurallar ve önlemler belirlenmekte ve uygulamaya geçirilmektedir.

TOPLU YEMEK YASAK

Sadece Paket Servis veya gel-al hizmeti veren Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme-içme yerlerinden alınan paket servislerin yol kenarında ve dış alanlarda toplu şekilde yenilmesinin yasaklanmasına, - İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları gereğince; Kamu Kurum ve Kuruluşlarında kapatılan çay ocaklarına rağmen, bulaş riskini artıracak şekilde çay vb. içeceklerin personelin kendisi tarafından hazırlanmasının ve poğaça vb. kahvaltılıkların birden fazla kişi ile bir araya gelinerek tüketilmesinin yasaklanmasına,

SERVİSLERE KAMERA ZORUNLULUĞU

Personel, işçi vs. servis / taşımacılık hizmeti veren araçlara 15 Aralık 2020 tarihine kadar süre verilerek kamera takılması zorunluluğunun getirilmesine Vefat eden kişilerin cenaze namazı ile defin işlemine katılımın, birinci derece yakınlardan oluşan 15 kişi(din görevlileri ile defin işlemini yapan personel hariç) ile sınırlandırılması uygulamasının devamına ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı(mezarlıklar Müdürlüğü) nca gerekli tedbirlerin alınmasına, Yukarıda belirtilen tedbirlere ve alınan karara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilecektir.

27 Kas 2020 - 22:13 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.