GSO-MEM’de akşam eğitim kursları başlıyor

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM) ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) işbirliği ile yürütülmekte olan proje kapsamında...

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM) ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) işbirliği ile yürütülmekte olan proje kapsamında gündüz eğitimlerinin yanı sıra, 5 Kasım Pazartesi itibarı ile akşam eğitim kursları başlıyor.

Gaziantep Sanayi Odası-GIZ arasında 2018 yılı itibari ile başlatılan eğitim kursları ve işe yerleştirme teşvik uygulamalarını kapsayan Cash for Work (CfW) Meslek Eğitim Projesi, planlanan işbirliği çerçevesinde büyük katılım ile devam ediyor.

Firmalardan gelen talepler doğrultusunda yeni bir çalışma başlatılarak gündüz kurslarının yanı sıra toplam 8 konuda Türk ve Suriyeli olmak üzere 160 kişiye yönelik akşam meslek edindirme eğitimi başlatıldı.

Akşam 17.00 ile 21.30 saatleri arasında yapılacak bu eğitimler; Bilgisayar Bakım Onarım, Ambalaj-Paketleme, Mesleki İngilizce Yönetici Asistanı, Mesleki İngilizce Dış Ticaret, Ofis Programları Kullanma, İnşaat Boyama, Örtülü Elektrot Ark Kaynağı, İş Makinaları-Vinç Eğitimi olarak belirlendi.

Tüm kursiyerlere eğitimler süresince servis imkanı, yemek ve eğitim harcırahı verilecek.

Proje dahilinde bugüne kadar 54 konuda açılan meslek edindirme ve meslek geliştirme kursları ile 1000’e yakın Türk ve Suriyeli kursiyere eğitim verildi. Eğitim alan 250 kursiyer Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalarda işe yerleştirildi. Suriyeli 130 kişinin çalışma izinleri alınarak sigortaları başlatıldı.

GSO-MEM’de eğitim alan kursiyerleri istihdam eden firmalara proje dahilinde çalışma harcı ve 6 aylık sigorta ve asgari ücretin tamamı ödeniyor.

04 Kas 2018 - 11:41 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.