GTO Başkanı Yıldırım: Takipçisi olacağız

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan kaybedilmesi ilgili yürütülen soruşturmanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın kaybedilmesi ile ilgili yapılacak olan soruşturmanın, takipçisi olacaklarını belirterek bu konuda GTO bünyesinde inşaat mühendisleri ve mimarlardan oluşan bir komisyon kuracaklarını söyledi.

Yıldırım, herkesin müteahhit olmasını engelleyecek yasanın oluşturulması gerektiğini ifade ederek, “Elinde bir miktar parası olan ben müteahhitim diyerek katları çıkmaya başlıyor, sorunların da ardı arkası kesilmiyordu.” dedi.

YILDIRIM: BA Ş KA KORKUT ’ LAR ARAMIZDAN AYRILMASIN

Birçok kişiyi ilgilendiren ve önemli değişiklikler içeren Müteahhitlik Yasası, Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Gayrimenkul Değerleme İşlemleri Gaziantep Ticaret Odasında gerçekleştirilen “İnşaat Sektörü Bilgilendirme Toplantısı”nda ele alındı.

GTO 27 Nolu Mimarlar, Mühendisler ve Yapı Denetim Firmaları, 29 Nolu Alt-Üst Yapı İşleri ve Kooperatifler, 31 Nolu İnşaat Müteahhitleri Meslek Komiteleri öncülüğünde düzenlenen toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro 13. Bölge Müdürlüğü uzmanlarınca sunum yapıldı.

Toplantıda konuşulacak konuların oldukça önemli olduğunu belirten GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, her mesleğin bir kurala, bir süzgeç mekanizmasına sahip olması gerektiğini ifade ederek, “Önüne gelen her mesleği yapamamalı, müteahhit ya da emlakçı olamamalı. Elinde bir miktar parası olan ben müteahhitim diyerek katları çıkmaya başlıyor, sorunların da ardı arkası kesilmiyordu.” dedi.

“Yarım kalan inşaatlar, niteliksiz yapılar pek çok kişiyi mağdur ediyor, meslek erbaplarını da olumsuz etkiliyordu.” diyen Başkan Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:

“Ne yazık ki hafta sonu da değerli bir mühendisimizi bir inşaat alanında kaybettik. Merhum Korkut Küçükcan’a öncelikle Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyorum. Konu ile ilgili Gaziantep Milletvekili ve Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül, her türlü inceleme ve soruşturmanın cumhuriyet başsavcılığınca yapılacağını söyledi. Biz de kurumlar olarak bu konunun takipçisi olacağız. Üzerimize düşen sorumluluğu alacak, ilgili meslek komitelerimizle, inşaat mühendisleri ve mimarlardan oluşan bir komisyon kuracağız. Dileğimiz başka Korkut’lar aramızdan ayrılmasın. İşte bu yüzden bu yasalar, bu kanunlar, yönetmelikler ve bunların istisnasız uygulanışı hayati önem arz ediyor. Bugün de bu önemli konuları konuşmak, herkesin müteahhit olmasını engelleyecek yasa, Tapu Kanunu’ndaki değişiklikler ve Gayrimenkul Değerleme İşlemlerini detaylı bir şekilde ele almak için buradayız.”

18 Kas 2019 - 21:24 - Gaziantep Haber

Mahreç  Hasan Akpınar


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Mehmet Yıldırım - Korkut'a rahmet diliyoruz. Belediyelerde Parselasyonu yapacak harita mühendisi yoksa neden alınmadı...Festivallerde bizi temsil edin ama şehrin işlerini yıllarca yapmamazlık etmeyin.Sizlere kaynakları düzgün kullanın

diye çalışın diye her ay milyonlarca maaş ödüyoruz...Biz de kurumlar olarak bu konunun takipçisi olacağız. Yeter artık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Kasım 21:24