Hemşirelik eğitimi HKÜ’de mercek altına alındı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü tarafından; “Yüksek Öğretimde Yenilikçi Öğretme ve Öğrenme: Çoğaltıcı...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü tarafından; “Yüksek Öğretimde Yenilikçi Öğretme ve Öğrenme: Çoğaltıcı Etkinlik (Innovative Teaching and Learning in Higher Education Multiplier Activity)” konulu seminer gerçekleştirildi. Seminerde, hemşirelik eğitiminde kültürlerarasılaşmanın önemi ve ilgili konular masaya yatırıldı ve tartışıldı.

HKÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ayla Yava ve Doç. Dr. Betül Tosun koordinatörlüğünde üç gün süren seminerde; Slovenya Primorska Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mirko Prosen ile Doç. Dr. Sabina Licen tarafından yeni araştırma konuları ve proje önerileri sunuldu. Yoğun katılımın gerçekleştiği seminerde, hemşirelik alanında uluslararası işbirlikleri ve kültürlerarası etkileşiminin hemşirelik eğitim süreçlerine etkileri ve entegrasyon unsurları mercek altına alındı.

Seminer programı kapsamında; Doç. Dr. Betül Tosun; “Hasan Kalyoncu Üniversitesi Laboratuvarlarında Hemşirelik Eğitiminin Sunumu ve Öğrencilerin Klinik Uygulamaya Hazırlanması”, HKÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Simge Yılmaz; “Hasan Kalyoncu Üniversitesi Uluslararası Öğrenci ve Çalışanlarını Bekliyor” , Doç. Dr. Mirko Prosen ve Doç. Dr. Sabina Licen; “Primorska Üniversitesi Laboratuvarlarında Hemşirelik Eğitiminin Sunumu ve Öğrencilerin Klinik Uygulamaya Hazırlanması” konulu çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.

15 Eyl 2022 - 12:47 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.