HKÜ’nün Yüzmedeki Gururu Türkiye Şampiyonu oldu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı 4. sınıf öğrencisi Merve Durdu, Osman Çullu Beden...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı 4. sınıf öğrencisi Merve Durdu, Osman Çullu Bedensel Engelliler Yüzme Türkiye Şampiyonası 50 metre serbest kategorisinde altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.

ENGELLERE KULAÇ ATARAK ALTIN VE GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından organize edilen ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi 29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen müsabakaya, 44 kulüpten 135 sporcu katıldı. 135 yarışmacının kıyasıya mücadelesinin olduğu yarışmada, HKÜ’nün yüzmedeki gururu Merve Durdu, üç farklı kategoride kulaç attı. Attığı kulaçlarla engelleri deviren Durdu, 50 metre serbest kategorisinde birinci (altın madalya) 100 metre kelebek kategorisinde ikinci (gümüş madalya) ve 100 metre serbest kategorisinde dördüncü olarak büyük bir başarıya imza attı.

“2020 AVRUPA ŞAMPİYONASINDA ÜNİVERSİTEMİ TEMSİL ETMEK İSTİYORUM”

Spor yapmak için bahanelere sığınmaya gerek olmadığını belirten başarılı yüzücü Merve Durdu: “Asıl engel kol bacak yoksunluğu değil vicdan yoksunluğudur. Siz yeter ki başarmak isteyin o başarı sizi her zaman bulur. Umarım daha da düzenli çalışarak en iyisini yapmaya devam ederim. Bu şampiyona aynı zamanda 2020’de yapılacak Avrupa Şampiyona sporcu seçecek. Bende bu sporculardan biri olmak için çok çalışacağım. Üniversitemi Avrupa’da temsil etmekten gurur duyarım. Bana her zaman başarılarımı arttırmak için destek veren Hasan Kalyoncu Üniversitesine, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Edibe Sözen’e teşekkür ediyorum“ dedi.

18 Kas 2019 - 12:04 - Gaziantepspor

Mahreç  Telgrafspor Servisi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.