Gaziantep'in yıldızları

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen "İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Gaziantep'in yıldızları
Haber albümü için resme tıklayın

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen "İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Törende, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nden en fazla ihracat yapan 100 firma ödüllendirildi.

Foto Galeri İhracatın yıldızları ödüllendirildi

GAİB Koordinatör Başkanı Kileci, törende yaptığı konuşmada, ödül alan firmaları kutlarken, ihracatçıların finansman sorununun çözülmesini istedi. Başkan Kileci, Irak'a yapılan ihracatın kan kaybettiğini de belirtirken, "Irak'taki pazar kaybı ihracatçıyı kaygılandırıyor" dedi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından Teymur Contitental Otel'de düzenlenen İhracatın Yıldızları 2018 Ödül Töreni büyük ilgi gördü. Törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Kilis Valisi Recep Soytürk, Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Rıza Tuna, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milletvekilleri Nejat Koçer, Muhittin Taşdoğan, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Sermet Atay, Mehmet Sait Kirazoğlu, Ahmet Uzer, Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan, TİM Başkanı İsmail Gülle, GAÜN Rektörü Ali Gür, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, ile Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Hilmi Teymur, Gaziantep Sanayi Odası Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, GTB Yönetim Kurulu Başkan Mehmet Akıncı, Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi, TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan, Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz ile GAGİAD Başkanı Bora Tezel’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşu başkanları, siyasi parti temsilcileri ve ihracatçılar katıldı.

GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, törenin açılışında yaptığı konuşmasına, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak.” sözleri ile başladı. Başkan Kileci, bölge insanının çalışkanlığı, kararlılığı ve azmi ile her alanda olduğu gibi ihracatta da başarı hikayeleri yazdığını ifade etti.

BÖLGEMİZ İHRACAT MERKEZİ HALİNE GELDİ

Başkan Kileci, Gaziantep ve bölge ihracatıyla ilgili olarak, "Bölgemiz Gaziantep’in liderliğinde bir ihracat merkezi hâline gelmiş, attığı adımlarla ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sağlamaya başlamıştır. İnsanlık tarihinin başlangıç noktasında, ilk tarımsal üretimin yapıldığı bu topraklardan bugün 190 ülkeye ihracat yapılıyor. Gaziantep, 2018 yılında yaptığı yaklaşık 7 milyar dolarlık ihracatla Türkiye’de en fazla ihracat yapan 6. il konumundadır. Güneydoğu Anadolu Bölgemizden ise 2018 yılında yapılan ihracat miktarı 8,5 milyar dolardır. 2019 yılının ilk 8 aylık döneminde;Gaziantep’ten yapılan ihracat %9 artışla 4,8 milyar dolar;Bölgemizden yapılan ihracat ise %5,5 artışla 5,7 milyar dolar olmuştur" diye konuştu.

İHRACATIN İTHALATI KARŞILAMA ORANI YÜZDE 150

Kileci, şöyle devam etti: "Gaziantep’imizin bir başka önemi ise şehrimizin ihracatının ithalatından daima fazla olmasıdır. Gaziantep’te ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 150’dir. İhracat rakamı bazında şehrimizin önünde olan illerin tamamı bu oranın gerisinde kalmaktadır. Bu bizim için bir gurur kaynağıdır.Bugün burada ödüllerini takdim edeceğimiz ihracatçılarımız şehrimizin ve bölgemizin bu başarısının asıl mimarlarıdır.Sıralamaya girse de giremese de yarattıkları katma değerle bölge ekonomisine katkı sağlayan binlerce ihracatçımıza huzurlarınızda teşekkür etmek isterim.Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullarda ihracat yapmak yalnızca bir ticari etkinlik değil, bir kamu görevi hâline gelmiştir.Bu görevi layıkıyla yerine getirerek Türk ekonomisine direnç kazandıran ihracatçılarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır."

FİNANSMAN MALİYETLERİ ÇOK YÜKSEK

İhracatçıların sıkıntılarına da dikkat çeken Kileci, özellikle finansman maliyetlerinin yüksekliğinden şikayetçi oldu. Kileci, şöyle devam etti: "İhracattaki bu başarımızın birçok güçlüğe rağmen ortaya çıktığını da belirtmek isterim. En temel sorunumuz finansmana erişim konusudur. Finansman maliyetlerinin yüksekliği ihracatçımızın rekabet gücünü düşürmektedir. Bu nedenle ihracatçıların ucuz krediye erişim imkânlarının genişletilmesi önem taşımaktadır.Geçen hafta Sivas’ta imzalanan protokol ile ihracatçı birlikleri kaynaklarının Eximbank eliyle ihracatçımıza uygun kredi imkânı olarak verilecek olmasını sevinçle karşıladık.Aynı zamanda faiz oranlarının düşürülmesine yönelik atılan adımları da oldukça kıymetli buluyoruz.Fakat bu uygulamalar ne yazık ki piyasada henüz yeterli iyileşmeyi sağlayamadı. Bu yöndeki gayretlerin daha da yoğunlaştırılmasını temenni ediyoruz.

IRAK'TAKİ GİDİŞATI TERSİNE ÇEVİRMEK ZORUNDAYIZ

Diğer bir sorun ise maalesef doğrudan bölgemizi etkiliyor. Bildiğiniz gibi Irak, bölgemiz için hayati bir pazar. Bu pazarda son dönemde gelişen olaylar, Güneydoğu ihracatçısının en büyük kaygısıdır. Irak devleti korumacılık yönünde bir tavır almakta ve bu durum ihracatımıza sekte vurmaktadır. Irak pazarı son 5 yılda ülkemiz için yüzde 40, bölgemiz için ise yüzde 47 oranında daralmıştır. Devletimiz tüm imkânlarını seferber ederek bu gidişatı tersine çevirmelidir. Böylece yalnız ticari bir kayıp önlenmiş olmayacak, aynı zamanda bölgemizi etkileyebilecek olası bir ekonomik kriz de engellenmiş olacaktır. Tüm bunların dışında, bölgemiz nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyuyor. Bölgemizin, dijital dönüşümü yakalamaya, yenilikçi girişimlerle daha yüksek katma değer ortaya koymaya ihtiyacı var. Biz bunun ancak sektörünü çok iyi bilen, bilgi çağının enstrümanlarını en iyi şekilde değerlendiren nitelikli insanlarla başarılabileceğine inanıyoruz. Bu ihtiyacın karşılanması amacıyla, kurumumuz hâlihazırda, e-ticaret, e-ihracat, dijital dönüşüm, tasarım, dış ticaret uzmanlığı gibi alanlarda eğitim faaliyetleri düzenlemektedir."

İHRACATÇILAR OLARAK ZORLUKLARDAN KORKMUYORUZ

"Bizler, zorluklardan korkmuyoruz; aksine her zorluğun arkasında bir fırsat yattığını düşünüyoruz" diyen Kileci, sözlerini "Sizlerin destekleriyle güçlüklerin yerini başarılara bırakacağına yürekten inanıyoruz.Bugün burada bulunarak bizleri onurlandıran herkese teşekkür ediyor, ödül alacak bütün firmalarımızı bir kez daha kutluyorum" diyerek tamamladı.

TİM BAŞKANI İSMAİL GÜLLE:

“İSTEYİNCE YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOK”

Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı İsmail Gülle, törendeki konuşmasında şunları söyledi: “Buradan çok güzel bir manzara görünüyor. Heyecanlanmamak mümkün değil. Gaziantep’te heyecan, istek, tutku başarı, arzu var. İsteyince yapamayacağımız hiçbir şey yok. Yeter ki kararlı olalım. Gaziantep’te bütün bunların fazlası var. Bu birlikteliği sağlayan sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bunun neticesini biz ülkeye fayda, ihracat, katma değe, istihdam olarak görüyoruz. Hiç bir emek boşuna değil. Sizlerin emekleri ihracat rakamlarını oluşturuyor. Dünyada küresel ticaret üzerine pek çok baskı var. Ticaretimizi engelleyen pek çok faktör var. Bunlardan etkilenmemek mümkün değil. Hepsini bir araya getirdiğimizde 16 milyar dolarlık bir ihracatı yapamadığımız görünüyor. Bunlara rağmen ihracatın rekorunu kırdınız. Hepinizi tebrik ediyorum.”

MHP GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ MUHİTTİN TAŞDOĞAN:

“GAZİANTEP SENEYE İNŞALLAH BEŞİNCİ OLACAKTIR”

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, Gaziantep'in mevcut başarısı ile yetinmemesi gerektiğini kaydederek, “ Gaziantep ihracatta 6. 6 bize yetmez. Seneye inşallah 5. olacağız, bizi göreceksiniz. 5’te bize yetmez Gaziantep yerelden evrensele nasıl bir değer çıkarılır onu en güzel şekilde gösterecek. Her gittiğimiz ülkede bir Gaziantep markası var. İnsan kendisini evinde gibi hissediyor. Bugün ödül alacak olan kıymetli ihracatçılarımızı tebrik ediyorum. Biz sorunlar içinde bunları yapıyoruz. O yüzden birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Gaziantep için buradayız.” şeklinde açıklamada bulundu.

CHP GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ BAYRAM YILMAZKAYA:

İHRACATÇILARIMIZ SADECE GAZİANTEP İÇİN DEĞİL TÜRKİYE İÇİNDE DEĞERLİDİR

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, törende “ Hepiniz çok değerlisiniz. Sadece Gaziantep için değil Türkiye için dünya için değerlisiniz. Sizler dünyaya mal olmuş insanlarsınız. Değerinizi çok iyi biliyoruz. Dış ticarette birbirinizi kırmayın. Birbirinize sahip çıkın. Allah sanayicimizin çarklarına zeval vermesin.” şeklinde konuştu.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN:

EKONOMİK GÜCÜ SAĞLAMAK İÇİNDE BEŞERİ SERMAYE ŞART

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ihracatçılara övgüler yağdırırken, “Sizler kutup yıldızısınız. Yıldız olmak çok özeldir, aydınlatır. Yol gösterir. İyi ki varsın. Bu rakamlar kendiliğinde değişmiyor. Bu rakamları değiştirmek için büyük bir alın teri, cesaret, emek var. Bugün Türkiye’ye bir şey söylüyorsak başka bir şey söylüyoruz. Bu coğrafyada güçlü olmak, ekonomik gücü sağlamak zorundayız. Başka çaremiz yok. Ekonomik gücü sağlamak içinde beşeri sermaye şart. Hepinizin en az beş kuşak geçmişi var. Minnettarız size. Devler birbiri ile yarışıyor. Dünya ne büyüdüyse biz 10 katı büyüdük. Gelişmiş ülkeler ile gelişmemiş ülkeler arasında fark kapandığı an büyük bir oyunla karşı karşıya kaldık. Son dört beş yılda başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi.15 Temmuzu başka bir memleket yaşasaydı kafasını kaldıramazdı. Bu zor şartlarda makinaları çalıştırmak için bir işçi çıkarmamak için canını dişine takıp cesaretle yoluna devam eden sizler esas kahramanlarımızsınız. Bu bizim birlikte başardığımız bir değer. Herkes birbirine sahip çıksın ve büyütsün. Üretim için bir belediye başkanı olarak elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Biz birlikte başaracağız.” şeklinde konuştu.

AK PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ NEJAT KOÇER:

KOMŞU ÜLKELERLE İHRACATIMIZI DAHA FAZLA ARTIRMAK ZORUNDAYIZ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, törende yaptığı konuşmada, geleceğin daha iyi olacağını vurguladı. Koçer, “Gururluyuz, onurluyuz. Gaziantep olarak çok farklı tarihe geçecek günler yaşıyoruz. İhracatçılarımızın bize yaşattığı bu tablonun gururunu yaşıyoruz. Birlikte başarıyoruz. El ele gönül gönüle beraberiz. Bunun göstergesi bu salonda. Hem birlik ve beraberlik hem ortak akıl bu salonda birlikte beraber oturuyor. Gaziantep’in başarısının altında yatan yegane özellik bu. Dilerim bu özellik her zaman devam eder. İhracat noktasında şehrimiz Türkiye’ye örnek olacak çok büyük çalışmalar yaptı. Gaziantep 1998-2000 li yılların başından bu yana sürekli çıkış gösteren bir şehir oldu. Bu kendi kediliğine olmadı. Bu bütün meslek kuruluşların odaların payı var. Hepsini kutluyoruz. Türkiye’nin 6. ihracatçı şehiri olmaktan büyük gurur duyuyorum. Aslında bir üçüncü sıraya bile çıkabiliriz. Gerçekten Gaziantep’in büyük bir ürün yelpazesi var. Komşu ülkelerle ihracatımızı daha fazla artırmak zorundayız. Daha katma değerli ürünleri ortaya koymak zorundayız. Ekonomide yeni bir sürece giriyoruz. Arka arkaya iyi haberler gelemeye başladı. Faiz oranları düştü. Temmuz ayı ihracat rakamları açıkladı. Daha iyi günler göreceğiz. Yeni bir ekonomik hikaye yazma dönemi. Bunun sinyallerini alıyorum. Her bir dolar her bir lira ihracat yapan ihracatçılarımızı kutluyorum.” dedi.

TİCARET BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCISI RIZA TUNA:

TÜRKİYE’NİN ÖNÜ ÇOK AÇIK

Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Rıza Tuna, ihracatçılara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayarak, şöyle dedi: “Biz de Ticaret Bakanlığı olarak sizlerin emrindeyiz. Sizlerin neler yaptığınızı gayet iyi biliyoruz. Sizler gerçekten kahramanlarsınız. Türkiye’nin ihracatını 168 milyar dolara sizler taşıdınız. Bugün Gaziantep’e baktığımız zaman 2002 yılında Gaziantep’in ihracatı 600 milyon dolardı. Bugün Gaziantep’in 2018 sonu itibari ile 6.9 milyar dolar ihracatı var. En son rakamlarına göre de 7 milyarların üzerine çıkmış durumda. Biz Ticaret Bakanlığı ve hükümet olarak sizlerin hangi şartlarda ne zor şartlarda mücadele etiğinizin bilincindeyiz. Gaziantep 6. sıra bu sayıyı daha da artırmamamız lazım bunun için hep beraber çalışmak zorundayız. Bugüne kadar çalıştınız. Ne olur moralinizi bozmayın hep beraber çalışalım. Çünkü Türkiye’nin önü çok açık. Bir buçuk ayda faizler 7.5 puan düştü. Merkez Bankasının gösterdiği faiz 24’tü.Dün 16.50’ye düştü. Enflasyon 25 seviyelerinde yüzde 15’lere geriledi. Önümüzdeki aylarda tek haneli rakamları göreceğiz.2018 de yaşadığımız o büyük taarruzu atlatmayı başardık. 2020’den itibaren büyüme hızımız artacak. Siyaseten güçlü olmak için ekonomik anlamda da güçlü olmak gerekiyor. Türkiye bu yolda hızla ilerliyor. Cumhurbaşkanlığımızın öncülüğünde gerekli adımları atarak sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Sizlere olumlu haberlerle döneceğiz.”

GAZİANTEP VALİSİ DAVUT GÜL:

“GAZİANTEP’İN ÇÖZÜLEMEYECEK HİÇBİR SORUNU YOK”

Gaziantep Valisi Davut Gül, törende yaptığı konuşmada, sıkıntılı günlerin geride kaldığını söyledi. Gül, “Türkiye üç dört yıl içerisinde gerçekten olağanüstü koşullardan geçti. Bu rağmen Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde birlik ve beraberliğini muhafaza ederek. Son iki ayda da faizlerimiz düştü. Bu şu anlama geliyor. O belirsiz dönem geride kaldı. Muhtemelen bir iki ay içerisinde daha iyi günlerimiz bizleri bekliyor. Bizim ihracatçılarımızın çalışma şartlarını, onun önündeki engellerini kaldırdığımızda biliyorum ki Türkiye’yi sırtlarsınız, sırtlıyorsunuz. Gaziantep’te ihracatımızın ithalatımızdan fazla olması, Gaziantep’in yerel kaynaklarından ya da Gaziantep’in doğal kaynaklarından değil. Gaziantep’in en büyük sermayesi beşeri sermayesidir. Yani sizleri alıp Kahramanmaraş’a da koysalar Adıyaman’a da koysalar aynı başarıyı sağlarsınız ben her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Gaziantep’te bürokratik kırtasiyeciliğin en az olduğu mümkünse olmadığı bir şehir olmasını istiyoruz. Bunun için il valisi olarak üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz yapacağız. İskenderun Limanı’na ulaşım ile ilgili tünel inşaatımız cumhurbaşkanımız talimat verdi. İnşallah bu sene içerisinde ihaleye çıkacak. Bu daha rekabet edebilir bir Gaziantep anlamına geliyor. Lojistik koy yine bir takvim içerisinde devam ediyor. Gaziantep’in çözülemeyecek hiçbir sorunu yok.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Güneydoğu Anadolu Bölgesinden en fazla ihracat yapan GAİB üyesi ilk 100 firmaya ödülleri verildi.

1

SANKO DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

2

ALTUNKAYA İNŞAAT NAKLİYAT GIDA TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

3

OBA FOOD GIDA SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

4

GÜLSAN SENTETİK DOKUMA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

5

ŞÖLEN ÇİKOLATA GIDA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

6

ZER YAĞ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

7

KÖKSAN PET VE PLASTİK AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

8

DOST KARDEŞLER TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

9

MUTLU MAKARNACILIK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

10

AKINAL SENTETİK TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

11

KARTAL HALI TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

12

SELÇUK İPLİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

13

NUR GIDA PETROL ÜRÜN. ULUS. NAK. MAD. TEKS. SAN. VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.

14

NAKSAN DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

15

ADININ AÇIKLANMASINI İSTEMİYOR

16

GENTAŞ İÇ VE DIŞ TİCARET NAKLİYAT TAŞIMACILIK LİMİTED ŞİRKETİ.

17

DURMAZ İHRACAT VE İTHALAT DEMİR SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

18

ALMES İÇ VE DIŞ TİCARET NAKLİYAT ANONİM ŞİRKETİ

19

GÖYMEN GIDA ANONİM ŞİRKETİ

20

YASİN KAPLAN TEKSTİL VE HALI SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

21

BADE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

22

ALTUNSOY ULUSLARARASI NAKLİYAT İNŞ. İTH. İHR. TİC. LTD. ŞTİ.

23

ERUSLU İÇ VE DIŞ TİCARET PAZARLAMA ANONİM ŞİRKETİ

24

NADİR YAĞ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

25

EROL DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

26

BEŞLER MAKARNA UN İRMİK GIDA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

27

ÖZTÜRKLER TEKSTİL GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

28

MAKBAŞ ALÜMİNYUM PROFİL İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

29

MELİKE İPLİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

30

ÖZKAPLAN KARPET İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

31

KADOOĞLU YAĞ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

32

CANAN İPLİKÇİLİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

33

GÜLPA PAZARLAMA VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

34

HALITLAR GIDA SAĞLIK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

35

ADININ AÇIKLANMASINI İSTEMİYOR

36

DİA BAKLİYAT ANONİM ŞİRKETİ

37

GÜRTEKS PAZARLAMA ANONİM ŞİRKETİ

38

ÇİMKO ÇİMENTO VE BETON SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

39

ADININ AÇIKLANMASINI İSTEMİYOR

40

KAPLANSER HALI GIDA VE TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

41

T AND P İÇ VE DIŞ TİCARET SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

42

FİLOTEKS İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Sıra

Unvan

43

PAKLAR GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

44

FLAMENT SENTETİK ANONİM ŞİRKETİ

45

SAF MENSUCAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

46

BOSSAN TEKSTİL İTHALAT-İHRACAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

47

İMRAN DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

48

CEREMONY DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

49

ERDEM TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

50

MATESA TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

51

ÖZAKAN İNŞAAT İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

52

SAFYÜN DOKUMA ÜRÜNLERİ İÇ VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

53

TEKKA TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

54

MİLAT HALI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

55

KAHRAMAN TARIM ÜRÜNLERİ TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

56

KEPENÇ UN GIDA NAKLİYAT TARIM TEKSTİL İNŞAAT SANAYİ VE TİC.LTD.ŞTİ.

57

MERİNOS HALI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

58

PAKTEN SAĞLIK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

59

BIG BRANDS DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

60

ESMA İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

61

SAYINLAR GIDA MADDELERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

62

KAŞMİR HALI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

63

UNAT YAĞ GIDA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

64

ACARSAN MAKARNA UN GIDA İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

65

MERAY KURUYEMİŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

66

ALEMDAR UN NAKLİYE TARIM İNŞAAT PETROL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

67

SUN PET AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

68

ASLANKAYA İNŞAAT VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

69

KIZILTEPE UN İRMİK MAKARNA İMALAT GIDA NAK. İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

70

MAVİŞ İPLİK ÖRME TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

71

ART DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

72

KARAN TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

73

ADAM DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

74

EFOR İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

75

GÜMÜŞOĞLU İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

76

SELÇUK YEM GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

77

MİRAC HALI TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

78

HALİLOĞLU DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

79

POST HALI İTHALAT İHRACAT LİMİTED ŞİRKETİ

80

ENDER YAPISAL ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

81

SANAT GROUP AMBALAJ İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

82

IŞIK AHŞAP PROFİL LOJİSTİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

Sıra

Unvan

83

AKİF ERDOĞAN TEKSTİL İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

84

RİTAŞ PAZARLAMA İÇ VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

85

HACIŞAKİROĞULLARI GIDA TARIM İNŞAAT NAKLİYE PETROL SAN. VE TİC. A.Ş.

86

ES-KUR KOZMETİK GIDA PETROL TAŞIMACILIK VE SANAYİ DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.

87

HASOVA GIDA TARIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

88

PİRAMİT GOLTEKS İÇ VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

89

BİSKA TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

90

ADININ AÇIKLANMASINI İSTEMİYOR

91

HAMİTOĞULLARI GIDA TARIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

92

ATLANTİK İPLİK VE HALI SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

93

BEŞYILDIZ MAKARNA GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

94

BAL-ÇİN TEKSTİL BOYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

95

KARTAL DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

96

BEŞYEM TARIM HAYVANCILIK GIDA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

97

ENKA INTERNATIONAL HİJYEN LİMİTED ŞİRKETİ

98

ŞİRECİ DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

99

DOKUPA PAZARLAMA İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

100

DOCOTTON GROUP İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

14 Eyl 2019 - 20:04 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.