İl-ilçe seçim kurulları yeniden oluşturulacak

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), il ve ilçe seçim kurulları ile Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu'nun kuruluş esas ve ilkelerine ilişkin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), il ve ilçe seçim kurulları ile Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu'nun kuruluş esas ve ilkelerine ilişkin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

Kararda, bu kurulların iki yıllık görev sürelerinin bu ay dolması nedeniyle 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun gereği, ocak ayının son haftası içinde iki yıl süre ile görev yapmak üzere yeniden kurulların oluşturulmasının gerektiği belirtildi.

Bu nedenle il ve ilçe seçim kurullarıyla Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu'nun, 298 sayılı Kanun'un 15, 18 ve 19. maddelerinde yazılı usullere göre iki yıl süre için yeniden kurulmalarına karar verildi.

15 Oca 2022 - 08:00 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.