İMO'da görev dağılımı yapıldı

İnşaat Mühendisleri Odası yönetim kurulunun ilk toplantısında yapılan görev dağılımında Gökhan Çeliktürk yeniden başkanlığa getirildi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi'nin hafta sonu yapılan genel kurulunda göreve gelen 14. Dönem Yönetim Kurulu üyelerinin ilk toplantısında görev dağılımı yapıldı. Görev dağılımı sonucu Gökhan Çeliktürk yeniden İMO Gaziantep Şube Başkanı olurken, Selçuk Soysüren Şube Sekreteri ve Mehmet Baki Sağlamer de Sayman Üyeliğe seçildi. Aydın Kirişçi, Burkay Güçyetmez, Hacer Çiftçi ve Metin Girişken de üye olarak görev aldı.

BİRLİK, BERABERLİK VE HİZMET ZAMANI

İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, yönetim kurulu üyeleri arasında yapılan görev dağılımının ardından yaptığı açıklamada, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Başkan Gökhan Çeliktürk, "Demokratik bir ortamda genel kurulumuzu yaptık. Artık seçim süreci geride kaldı. Bundan sonra Odamız için, mesleğimiz için ve Gaziantep için el ele verme zamanı. Artık birlik, beraberlik ve hizmet zamanı" diye konuştu.

KORKUT KÜÇÜKCAN OLAYI ÖNCELİĞİMİZ OLACAK

Başkan Çeliktürk, Şube yönetimi olarak bundan sonra yapacakları çalışmalar ve hedefleriyle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Merhum arkadaşımız Korkut Küçükcan'ın hayatını kaybettiği olay ile ilgili süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz.Seçim sürecinde üyelerle yapılan istişarelerin tümünde Üyelerimiz Merhum meslektaşımız Korkut KÜÇÜKCAN İçin Adalet istiyor,Bu odamız adına çok önemli.Gerekenin acilen yapılması ve sorumluların bulunup bir an önce yargılanmasını istiyoruz.

DEPREM KUŞAĞINDAYIZ..

Gaziantep deprem kuşağında yer alıyor.Elazığ depremini hepbirlikte yaşadık şehir olarak çok korktuk.Mühendislik hizmeti almamış Yapılar ile ilgili çok ciddi ve hızlı dönüşüme ihtiyaç var.

Belediyelerimiz planlama yapsın müteahhitlik yapmasın!

Müteahhitlerimiz vatandaşlarla anlaşıp dönüşümü başlatalım.

Bu nedenle deprem master planının hayata geçirilmesini çok önemsiyoruz.Şehrimiz açısından sağlıklı bir deprem master planı için çalışmalar yapılmalı.Şehrimizin röntgeni çekilmeli.Yapı stoğunu acilen çıkarmalıyız,Yapı stoğunu çıkarmadan çözüm açısından birşey söyleyemeyiz.

DEPREM TOPLANMA ALANLARI

Geçmiş günlerde yaşanan Elazığ depreminden hepimiz etkilendik.Oda olarak yaptığımız incelemeler sonucunda deprem toplanma alanlarının önemine hepimiz şahit olduk.

Geçmiş dönemimizde Metro AVM Arkasında bulunan deprem toplanma alanları ve Sahra hastanesi bölgesinin yapılaşmaya açılması ve imar değişikliği ile ilgili uyarılarımız ve itirazımız Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından dikkate alınmadı ama şehir adına itirazımızın haklılığı Elazığ depreminden sonra tüm Gaziantep halkı tarafından konuşuldu, bu bölgeye yakın deprem toplanma alanları planlamamız gerekiyor.Uzayçatılı pazar yerleri deprem toplanma alanları olamaz!Sırf yapmış olmak İçin birşeyleri yapmamalıyız.Mekansal olarak geniş ve planlı deprem toplanma alanları oluşturmalıyız.

ŞEHRİMİZİN HİZMETİNDEYİZ..

Şehrimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz.Odamız kamu kurumu niteliğinde bir kurumdur,halkımız adına Kent yatırımlarını yakından takip edeceğiz.Şehrimizde yeşil alanların yeşil,kamusal alanların kamu olarak kalması için çalışmalar içerisinde olacağız.

27 Şub 2020 - 12:45 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.