İşte CHP Gaziantep’te gündemde olan isimler

CHP Genel Merkezi Gaziantep’te il ve ilçe başkanlıklarında köklü bir değişim için düğmeye bastı. Tüm teşkilatlarını görevden alarak ilk adımı atan CHP...

CHP Genel Merkezi Gaziantep’te il ve ilçe başkanlıklarında köklü bir değişim için düğmeye bastı. Tüm teşkilatlarını görevden alarak ilk adımı atan CHP, Sezgin Sönmez, Gökhan Çeliktürk, Uğur Kalkan gibi isimleri gündemine aldı. Genel merkezin kongre sürecine kadar tecrübeli bir ismi de atayabileceği gelen haberler arasında.

CHP Genel Merkezi’nin ’18 yıldır ortada bir başarısızlık var. Yenilenme şart’ diyerek tüm teşkilatları görevden almasının yankıları sürerken, yeni isimlerle yola devam etmek istediği öğrenildi. CHP’nin oy oranını artırmak için tüm kesimlere hitap eden ve genç isimlerle yola devam etmek istediği belirtilirken, Sezgin Sönmez, Uğur Kalkan ve Gökhan Çeliktürk ismi öne çıktık. Genel merkezin ayrıca daha önce görev verdiği Melih Meriç konusunu da düşündüğü dile getirildi. Gaziantep’te il ve ilçe teşkilatlarını görevden alan CHP Genel Merkezi, yeni başkanlar konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Yeni isimler peşinde olan CHP’de kongreye kadar eski tecrübeli isimlerden de faydalanabileceği bildirildi. Bu isimlerin başında da eski meclis üyesi olan Müteahhitler Dernek Başkanlığı görevini de yapmış Rıdvan Köksüzer ile önceki il başkanı Lütfü Demir var. CHP’nin il ve ilçe kongrelerine kadar tecrübeli bir isimle gidebileceği ve toparlanma süreci arayışında olduğu belirtildi.

Yeni bir kadro ve yeni anlayışla yürüme kararı alan CHP’de Gaziantep il başkanlığı için birçok isim geçiyor. Sezgin Sönmez ve Gökhan Çeliktürk gibi hiç yönetimlerde hiç görev almamış isimler üzerinde de duran CHP’nin meclis üyesi Uğur Kalkan’ı da gündemine aldığı gelen haberler arasında. CHP Genel Merkezi’nin nasıl bir karar alacağı merak edilirken başka yeni isimlerin de düşünüldüğü ve teklifte bulunabileceği kaydedildi. Gaziantep’te parti tabanı ve siyaset arenası CHP Genel Merkezi’nin atacağı adımı merakla bekliyor

23 Kas 2020 - 21:27 - Siyaset

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.