Gaziantep CHP’de Melih Meriç dönemi

CHP Gaziantep İl Yönetiminin görevden alınmasının ardından Yeni İl Başkanı olarak Melih Meriç’in atanması bekleniyor.

Telgraf’a konuşan Meriç, CHP’yi Gaziantep’te toparlamak için çalışacağını söyledi.

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu ve yönetimi, Genel Merkez tarafından görevden alındı.

Gaziantep CHP İl Başkanlığında 2016 yılında gerçekleştirilen olağanüstü kongre ile başkan seçilen Hayri Sucu, CHP Merkez Yürütme Kurulu tarafından parti disipline uymadığı gerekçesiyle görevinden alındı. Genel Merkez tarafından gönderilen görevden alma yazısı Gaziantep İl Başkanlığına ulaşarak sucuya tebliğ edildi.

Sucu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte görevden alındığını doğruladı. Karara şaşırdıklarını belirten Sucu, "İttifak görüşmelerinde çok fazla yer almamıştık. Sadece Şahinbey Belediye Başkan adaylığının İyi Parti’ye verilmemesi konusunda Genel Merkeze tepki göstermiştim. Bununla alakalı mı bilmiyorum" diye konuştu.

YENİ İL BAŞKANI MELİH MERİÇ

CHP’nin yeni İl Başkanı ise Melih Meriç oluyor. Telgraf’a konuşan Meriç, sürecin devam ettiğini söyledi. Sucu yönetiminin özveri ile çalıştığını belirten Meriç, bir kan değişikliği için Genel Merkez’in böyle bir karar aldığını kaydetti. Meriç isminin bugün resmen açıklanması bekleniyor.

05 Oca 2019 - 10:05 - Siyaset

Mahreç  Hasan Akpınar


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.