İşte Gaziantep'te korona virüs testi yapmaya yetkili hastaneler

İl Sağlık Müdürlüğü, Gaziantep'te PCR testi yapmaya yetkili olan 4 özel hastane olduğunu açıkladı. İsteğe bağlı olarak yapılan bu testler Özel Sanko H...

İl Sağlık Müdürlüğü, Gaziantep'te PCR testi yapmaya yetkili olan 4 özel hastane olduğunu açıkladı. İsteğe bağlı olarak yapılan bu testler Özel Sanko Hastanesi, Medical Park Hastanesi, Sevgi Hastanesi ve Anka Hastanesi olduğu kaydedildi. Günlerdir tartışma konusu olan test fiyatlarında ise üst sınır 250 TL.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Covid - 19 kesin tanısı Sağlık bakanlığı tarafından yapılan RT- PCR sürüntü testi ile konmaktadır. Bu test şüpheli şikayetleri olan vatandaşlarımıza doktor kararı ile ücretsiz yapılmaktadır. Ayrıca tarama amaçlı veya isteğe bağlı olarak yetkilendirilmiş hastanelerimizde 250 TL ücretle yapılmakta bunun üzerinde ücret talep edilememektedir.

Ancak çoğu özel Hastanemizde ön test niteliği taşıyan daha hızlı sonuç veren çeşitli antijen ve antikor testleri yapılmaktadır. Bu testler kesin tanı niteliği TAŞIMAZ. Bu nedenle bakanlık HSYS SİSTEMİ tarafından kabul edilmiyor. İsteğe bağlı Covid sürüntü testi yaptırmak isteyen vatandaşlarımız il Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yetkilendirilmiş Özel ANKA hastanesi, Özel SANKO hastanesi, Özel MEDİKALPARK hastanesi ve Özel SEVGİ Hastanesinde 250 TL ücretle Bakanlığımız tarafından kesin tanı kabul edilen Pcr testini yaptırabilirlirler."

26 Kas 2020 - 22:55 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Cihat Öztürk


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.