Eğitim seviyesi içler acısı

Telgraf’a ziyarette bulunan İYİ Parti Gaziantep milletvekili Hüseyin Filiz, yerel seçimlerden ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik krize, sağlıktan eğitime, sorunları ve çözüm önerilerini anlattı.

İYİ Parti Gaziantep Mlletvekili Hüseyin Filiz, yerel seçimler öncesinde İYİ Parti ile CHP arasında bir ittifakın konuşulmadığını söyledi. Filiz, “Halk, belirli bölgelerde kendi ittifakını yapabilir” dedi.

Telgraf’a ziyarette bulunan İYİ Parti Gaziantep milletvekili Hüseyin Filiz, yerel seçimlerden ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik krize, sağlıktan eğitime, sorunları ve çözüm önerilerini anlattı. Öncelikli olarak yerel seçimlerle ilgili konuşan Filiz, bir erken seçimin olacağını düşünmediğini dile getirdi. Ak Parti ile MHP ittifakının dışında CHP ve İyi Parti arasında bir seçim ittifakı olup olmayacağı yönündeki görüşlerini de dile getiren Filiz, “ŞU anda her hangi bir ittifak konuşulmuyor. Ben yerel seçimlerde bir ittifak olacağını sanmıyorum. Ancak bazı bölgelerde adaya göre halk kendi arasında kendi ittifakını yapabilir” ifadelerini kullandı.

HALKIN PARTİMİZE İLGİSİ DEVAM EDİYOR

Filiz, İyi Parti’de seçime yönelik bir aday belirleme yöntemi ve seçimlerle ilgili henüz bir karar alınmadığına dikkat çekti. Genel merkezin tavrının sonrasında adayların ortaya çıkacağını ve nasıl bir yol izleneceğinin belli olacağını belirten Filiz, “24 Haziran seçimlerine göre partimizde her hangi bir düşüş söz konusu değil. Biz seçimden önce olduğu gibi seçimden sonra da halkın arasına giriyoruz. İYİ Parti olarak oylarımızda bir düşüş olacağını sanmıyorum. Halkımızın ilgisi hala devam ediyor. İyi Parti olarak çok iyi bir çalışma ile 24 Haziran seçimlerine göre çok daha yüksek oy alabiliriz. Çünkü halkımızın ilgisi devam ediyor” şeklinde konuştu.

ALLAH’IMIZ VAR DİYEREK BU SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ

Ülkedeki ekonomik krize de değinen Filiz, sorunun sadece dış güçlere bağlanmasının doğru olmadığını söyledi. Türkiye’ye karşı dış güçler tarafından beslenen düşmanlığın çok eskilere dayandığına dikkat çeken Filiz, “Osmanlı’nın son dönemlerinden itibaren bizden intikam almak istiyorlar. Kötü emeller besliyorlar. Ancak biz kendimize çeki düzen verirsek bu emeller boşa çıkar. Çok üretirsek, nitelikli elemanlar yetiştirirsek, üretimimiz yerli ve milli olursa dışarıdan bir adamın bize karşı yapacak hiçbir şeyi yoktur. O yüzden biran önce kalifiye elemanlar yetiştirmeliyiz. Çok üretmeliyiz. Kendi ürünlerimizi üretmeliyiz. Onların doları varsa bizim Allah’ımız var diyerek bu sorunlar çözülmez” dedi.

EĞİTİM SEVİYESİ İÇLER ACISI

Filiz, Türkiye’deki eğitim seviyesinin de içler acısı bir durumda olduğuna dikkat çekti. Filiz, “Bugün Türkiye’de kitap okuma oranının yüzde 1 seviyesinde olduğunu görüyoruz. Televizyon izleme oranı yüzde 75’lerde. Evlilik programını izleme oranı ise yüzde 78 seviyesinde. Bu istatistikler dahi nasıl bir toplum olduğumuzu gösteriyor. Gaziantep’e bakın. Bir tane büyük bir kütüphanemiz var mı? Avrupa’da adamlar tramvayda bile giderken hepsinin elinde kitaplar var. Biran önce eğitime daha fazla önem vermeliyiz. Bir müfredat değişikliği ve eğitim toplumların geleceğini değiştirebiliyor” diye konuştu.

24 Eyl 2018 - 08:55 - Siyaset

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.