İYİ Parti Gaziantep'te düğmeye bastı

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel, yerel seçimler öncesi start vermek üzere Gaziantep’e geldi. Ekim ayı içerisinde Gaziantep adaylarının belli olacağını belirten Yücel, hedeflerinin büyük olduğunu söyledi.

Tuğcan Otel’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Yücel, yerel seçime yönelik hazırlıklara başladıklarını dile getirdi. Yücel, il il gezerek, belediye başkan adaylarını belirlediklerini söyledi. Pazartesi itibarıyla bütün heyetlerle 61 kente ulaşmış olacaklarını kaydeden Yücel, "Buradaki amacımız, yeni kurulan il teşkilatlarında kontrol ve halkla bütünleşme. Artık yerel seçimler için hazırlık yapmaya başladık, bunu yaparken de çeşitli STK’lar ile kurumlarla esnafla bütün topluma hitap eden kuruluşlarla bir araya gelmek. Bu 61 vilayet bittikten sonra önümüzdeki hafta bütün divan üyeleriyle beraber Güneydoğu'ya gideceğiz ve orada temaslarda bulunacağız. İnşallah, 6 ay sonraki yerel seçimlerde güzel ve başarılı bir sonuç çıkaracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Devletin yedek ödeneğinin tüketildiği ve bunun Sayıştay'ın 2017 raporunda yer aldığı iddiası sorulan Yücel, "Devletin birçok şeyinde sıkıntı var, sadece orada değil. Herhalde bu McKinsey olayı da oradan çıkıyor. Çünkü kontrolü sağlayamadıkları için böyle yabancı firmalardan, Amerikan firmalarından medet umuyorlar. Sadece orada değil, çok yerde sıkıntı olduğunu biliyoruz. Bizim ekonomi kurmayları bir hazırlık yapıyorlar. En kısa sürede bir açıklama yapacaklar. Üzüntü veren bir olay. Ne yazık ki bizim kasamızdaki paramız bitmiş, özetle bu yani.

Vatandaşlar şu anda ekonomik sıkıntının tam olarak farkında değiller. Kış dönemine giriyoruz. İlerleyen günlerde bunu tam olarak hissedeceklerdir. Her yeri geziyoruz, STK’lar ile beraberiz. Üretim olmayan bir ülkede bunu konuşmak çok kolay değil. Ne yazık ki hep cepten yemişiz. Cepten yediğimiz noktalar, şu anda ortaya çıkıyor. Türkiye’yi uçuruma sürüklüyor. Bunu Sayın Genel Başkanımız defalarca anlattı. Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Durmuş Yılmaz, kendi sempozyumlarında da hep anlattı. Biz bunu şubat ayında söyledik. Doların nereye geleceğini, ekonomide olan açığın nereye varacağını, bu işsizliğin, KOBİ’lerin ve diğer ticari şirketlerin nasıl zedeleneceğini anlattık. Bizi o zaman çok sert bir şekilde eleştirdiler. Bizi hep kapattılar. Kendimizi sahalarda duyurmaya çalıştık” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Serkan Karakuş ise ilçe başkanlarının istifa edeceği iddiaları ile ilgili olarak, “Bizde ilçe başkanları yeni atandı. O iddialar Türkiye genelinde bazı yerlerde sorun olduğu içindi. İl başkanlarından sonra tüm ilçe başkanlıklarının da istifası istenmişti. Bizde arkadaşlarımızdan bazıları görevde kalırken bazıları yeni atandı” şeklinde konuştu.

04 Eki 2018 - 23:10 - Siyaset

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.