Kaplan: Şehit yakınları ve depremzedeler için toplanan paralar nerede?

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde söz alarak TSK personellerinin sorunlarını ve çözüm noktalarını konuştu.

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde söz alarak TSK personellerinin sorunlarını ve çözüm noktalarını konuştu. Kaplan, AKP’nin “torba yasa” anlayışını da eleştirerek “Türk Silahlı Kuvvetleri personelleri sağlıklı yasalarla güvence istiyor” dedi.

Milletvekili Kaplan, terörü lanetleyerek sözlerine başlarken Gaziantepli şehitleri de anarak “14 Şubat’ta Irak'ın kuzeyi Gara bölgesinde şehit edilen, aralarında Gaziantepli hemşehrilerim Müslüm Altıntaş, Adil Kabaklı’nın da bulunduğu 13 asker ve polisimize Allah’tan rahmet, acılı aileleri ve sevenlerine baş sağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Bir kez daha terörü lanetliyorum” dedi.

“YİNE AKP İKTİDARININ TEPEDEN İNDİRDİĞİ BİR TORBA YASAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ!”

Kaplan, “Bu torba yasada da Türk Silahlı Kuvvetleri personellerinin birçok sorununun çözüme kavuşmadığını görüyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde sağlıktan, eğitime, yargı sisteminden, liyakat sistemine kadar birçok noktada çok ciddi sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri personelleri sağlıklı yasalarla güvence istiyor. Astsubayların, Uzman Çavuşların, Sözleşmeli Erlerin, 6000 sayılı kanun mağdurlarının, şehit yakınlarının, gazilerimizin kısaca Türk Silahlı Kuvvetlerinin en alt kademesinden, en üst kademesine kadar birçok sorunu var ve ne yazık ki çözüm noktasında AK Parti iktidarının bir çabası yok. 5. maddeye göre Askeri kantinlerin elektrik, su, yakacak giderlerinin kurum bütçesinden ödenmesinin kötüye kullanılabileceği kanaatindeyiz. Kar amacı gütmeden, kooperatifçi bir anlayışla bir düzen sağlanması, olası kötüye kullanımların önüne geçecektir” diye ifade etti.

“6000 SAYILI KANUN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİDİR”

6000 sayılı kanun mağdurları olan Uzman Erbaşlarımızın sivil memur olarak, en düşük memur statüsünden emekli edilmesi çok ciddi bir mağduriyet yaşadıklarının altını çizen Kaplan, “Yıllarca bu ülke için fedakârca çalışmış 6000 Sayılı kanun mağduru Uzman Erbaşlarımız Askeriyenin sosyal tesislerine dahi girememektedir. 6000 sayılı kanun mağdurlarına Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emeklilik statüsü verilmeli, hakları teslim edilmelidir. Astsubaylarımıza makam ve görev tazminatı sözünü AK Parti hala tutmamıştır. Astsubaylarımızın kademe ve derece sorunları biran önce çözülmelidir. Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar doğrudan kadroya alınmalıdır. 10 yılını doldurup, sicili düzgün olanlar tekrar sınava girmeden kadroya geçiş yapmalıdır” dedi.

“ER VE ERBAŞLARIN SORUNLARINI ÇÖZÜN!”

Er ve Erbaşlarımızın asgari geçim, çocuk indirimi ve yol harcırahı, kira yardımı alması gerekliliğini de Meclis Kürsüsünden dile getiren Milletvekili Kaplan, “Er ve Erbaşlarımıza refakat ve mehil izinleri verilmelidir. Er ve erbaşlarımızın emeklilik hakları ve kıdem tazminatı hakları verilmeli; eş durumundan tayin hakları yeniden daha kapsamlı bir şekilde düzeltilmelidir” dedi.

“UZMAN ÇAVUŞ VE UZMAN ONBAŞILARIN SÖZLEŞMELİ ÇALIŞMALARINDAN KAYNAKLARI SORUNLARI VAR!”

Uzman Çavuş ve Uzman Onbaşıların sözleşmeli çalışmasından kaynaklı sorunları dile getiren Kaplan, “Herhangi bir kanun ve yönetmeliğe dayanmadan Uzman Çavuş ve Uzman Onbaşılarımızın sözleşmeleri fesih edilebiliyor. Uzman Çavuş ve Uzman Onbaşılarımızın bu güvencesiz çalışma şekli biran önce değiştirilmeli ve tüm yasal hakları kanun ve yönetmeliğe göre tekrar düzenlenmelidir. Özlük, kadro ve kıdem tazminat hakları verilmelidir. Nöbet, tayin ve izin yönetmelikleri acilen çıkarılmalı, mağduriyetleri biran önce giderilmelidir. Bir diğer sorun, Uzman Onbaşı ve Uzman Çavuşlarımızın geçici hizmet görevlendirmelerinin hizmet sürelerinden sayılmamasıdır. Zor şartlarda görev yapan Uzman Onbaşı ve Uzman Çavuşlarımızın emekli olduklarında bir mağduriyet yaşamaması adına geçici hizmet görevlendirmeleri de emeklilikte sayılmalıdır” diye belirtti.

“ASKERİ LİSELER TEKRAR AÇILMALIDIR!”

“ASKERİ İLAÇ FABRİKASI TEKRAR FAALİYETE GEÇİRİLMELİDİR!”

“KAPATILAN ASKERİ HASTANELER TEKRAR MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI BÜNYESİNDE AÇILMALIDIR!”

Kaplan, Askeri Liselerin ve Askeri İlaç Fabrikasının tekrar açılması gerektiğini vurgularken; Askeri hastanelerin de tekrar MSB bünyesi geçmesi gerektiğini ifade etti.

“AKP ŞEHİT YAKINI VE GAZİLERİN HAKLARINI HALA EŞİTLEMEDİ”

Milletvekili Kaplan, sözlerini şöyle noktaladı:

“AK Parti İktidarı 15 Temmuz şehit yakını ve gazilerimizin haklarıyla; diğer şehit yakını ve gazilerimizin haklarını hala eşitlemedi. Ne zaman bu ayrımdan kurtulup tüm şehit yakını ve gazilerimize eşit haklar sağlayacak, merakla beklemekteyiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak defalarca sorduk ama cevap alamadık. Buradan partim adına bir kez daha sormak istiyorum.

Şehit yakınları ve depremzedeler için toplanan paralar ne oldu? AK Parti İktidarı deprem paralarını nereye harcadığını açıklamalı ve bu konuyu aydınlatmalıdır.”

19 Şub 2021 - 11:01 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.