Kaplan’dan Duygu Delen açıklaması: Bir kadını daha koruyamadık

Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan Gaziantep’te yaşanan 17 yaşındaki Duygu Delen’in şüpheli ölümü ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Gaziante p Milletvekili İrfan Kaplan Gaziantep’te yaşanan 17 yaşındaki Duygu Delen’in şüp heli ölümü ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

CHP’li Kaplan, “ ülkemizde 2014 yılında yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açıldığı bugünlerde, sistematik olarak artan kadın cina yetlerine, bir yenisinin de Gaziantep’te eklen diğini büyük üzüntü ile öğrendik . 17 yaşındaki Duygu Delen, bir evin 4. katının penceresinden düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Yaşanan bu üzücü olay da maalesef binlerce kadını kaybettiğimiz erkek şiddetinin karakteristik özelliklerini taşıması bakımından yine bir kadın cinayetini işaret etmektedir“ dedi.

“Toplumun kadına bakışını doğrudan şekillendiren kadın düşmanı söylemlerin yansımasının, telafisi olmayan cinayetler şeklinde olması bu söylem sahiplerini suça ortak ediyor“ diyen Kaplan, kadın hak ve özgürlüklerinin tanınması, erkek egemen zihniyetin, cinsiyet eşitliğini kavramasının bu toplumsal sorunun çözümündeki en önemli adımlar olduğunu vurguladı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANMALI

Kadın cinayetleri kurbanlarının genelde suç duyurusunda bulunmuş, yardım talep etmiş kadınlardan oluştu ğunu söyleyen CHP’li Kaplan, “ tedbir ve önlem konusunda yetersiz kalınan bu meselede cinayetlerin faillerine uygulanan iyi hal indiriminin yanında caydırıcı cezalarının olmayışı kat illerin işini kolaylaştırıyor“ diyerek eleştirilerini dile getirdi.

2014 yılından itibaren binlerce kadını kurban verdiğimiz bu teröre dur diyebilecek hukuki yaptırımı olan tek dayanağın Uluslararası İstanbul Sözleşmesi olduğunu bir kez daha hatırlatan milletvekili, ‘’erkek şiddetine karşı acil önlem planı çağrılarımıza kulak tıkamak bu cinayetleri teşvik etmektir’’ sözleriyle hükümeti eleştirdi. Milletvekili Kaplan, ‘’İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun tartışmaya açık bir konu değil; daha fazla zaman kaybedilmeden derhal uygulanmalıdır’’ söyleriyle durumun aciliyetinivurgulayarak sözlerini tamamladı.

18 Ağu 2020 - 12:37 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.