Kaplan’dan önemli uyarı

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; ucuz kömür ve karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; ucuz kömür ve karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Milletvekili Kaplan’ın açıklaması şöyle:

“Ülke genelinde ve seçim bölgem Gaziantep’te havaların soğuması ve kar yağışlarının başlamasıyla birlikte soba kullanımı artmıştır. Özellikle dar gelirli ailelerimiz, kömür ve odun pahalılığından ne yazık ki ucuz kömür kullanmaktadır. Bu kömürlerin büyük bir kısmı karbonmonoksit zehirlenmelerine yol açmakta ve can kayıplarına sebep olmaktadır. Konu ile ilgili gerek Valilik, gerekse Belediyeler denetimlerini sıklaştırmalı ve dar gelirli ailelerimize kaliteli kömür yardımı yapmalıdır. Vatandaşlarımız da düzenli baca temizliği yaptırmalı, Lodoslu havalarda soba yakmamalı, gece yatarken sobayı söndürmeli ve sobanın bulunduğu ortamı havalandırmalıdır. Ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşlarımız dikkatli olmalıdır.”

21 Oca 2022 - 10:19 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.