Kaplan’ın sorularına Bakan’dan ilginç cevaplar

Kaplan, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Bakan Turhan’a Gaziantep’te uçak fiyatlarının pahalılığı ve uçak seferlerinin yetersiz olduğunu; vatandaşların ciddi sorunlar yaşadığını belirtmişti.

CHP Gazi antep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma Bakanlığı’nın 2020 yılı Bütçe Tasarısı’nın görüşmeleri sırasında Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Cahit Turhan’a Gaziantep’te uçak fiyatlarının pahalılığı, havalimanı uçak seferlerinin arttırılması, Karkamış’a araç muayene istasyonu yapılması ve Nurdağı-Gaziantep yolu ile Karkamış- Oğuzeli yol çalışmalarının ne zaman tamamlanacağını konusunda konuşma yaparak, Bakan’a sorular sormuştu. Bakan’dan yazılı olarak cevaplar geldi. Milletvekili Kaplan, Bakanlığın verdiği bazı cevapların sağlıklı olmadığını ifade etti.

İŞTE O SORULAR VE CEVAPLAR !

KAPLAN “GAZİANTEP’E UÇAK SEFER SAYISI YETERSİZ, BİLET FİYATLARI PAHALI! ÖNLEM ALINACAK MI?”

Kaplan, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Bakan Turhan’a Gaziantep’te uçak fiyatlarının pahalılığı ve uçak seferlerinin yetersiz olduğunu; vatandaşların ciddi sorunlar yaşadığını belirtmişti. Kaplan, Bütçe görüşmelerinde “ Şeçim bölgem Gaziantep; sanayi, ticaret, turizm anlamında oldukça fazla ziyaretçi alan bir şehrimiz. Özellikle yaz aylarında uçak seferlerinin azlığı ve bilet fiyatlarının pahalılığından birçok vatandaşımız mağduriyet yaşamaktadır. Bölgemize günübirlik ve haftalık gelen ziyaretçi sayısı çok fazladır. Ancak, seferlerin yetersizliği ve pahalı bilet fiyatlarından vatandaşlarımız ciddi sorunlar yaşamaktadır. Bilet fiyatları 800 liralara kadar çıkıyor. Konu ile ilgili verdiğim önergeye cevap olarak 2019 yılı itibariyle 450 TL’lik bir tavan fiyatı olacağı söylenmektedir. Bu tavan fiyatı uygulaması önümüzdeki yıl da geçerli olacak mı? Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali gibi etkinliklerin olduğu zamanlarda özellikle bölgemize gelecek vatandaşlarımız uçak bileti bulamadığından, seferlerin yetersizliğinden yakınıyor. Güneydoğu Bölgesi’nin en büyük ve en işlek şehirlerinden biri olan bölgem için uçak seferleri arttırılması gerekmektedir” diye ifade etmişti.

BAKAN TURHAN: “UÇAK FİYATI TAVAN FİYATI 450 TL OLACAK!”

Kaplan’ın sorusuna Bakan Turhan’dan yazılı olarak cevap geldi. Bakanlık’tan gelen cevapta “Bilet tavan fiyatları maliyetlerine göre 450 TL olarak belirlenmiş olup, tek yön ekonomi sınıfı biletler için geçerlidir. Bağlantılı uçuşlar ve Business bilet fiyatlarında bir sınırlama bulunmamaktadır. Serbest piyasa koşullarına göre havayolu firmaları tavan fiyatını aşmaksızın ekonomi sınıfı ücretlerini kendileri belirlemektedir” diye açıklamada bulundu.

KAPLAN: “KARKAMIŞ’A ARAÇ MUAYENE İSTASYONU YAPILMASI DÜŞÜNÜLMEKTE MİDİR?”

Milletvekili Kaplan, Gaziantep’in ilçesi Karkamış’ta araç muayene istasyonu olmadığına dikkat çekerek: “Araç muayenesi için Karkamış’ta yaşayan hemşerilerimiz Karkamış’a en yakın ilçemiz Nizip’e gitmek zorunda kalıyor. Nizip’te bulunan araç muayene istasyonu da Nizip’ten 15 km uzaklıkta. Yani Karkamışlı hemşerilerimiz araç muayenesi için yaklaşık 50 km uzaklıkta olan bu istasyonu kullanmak zorunda kalıyor. Bu istasyon hem çok yoğun oluyor, hem de Karkamışlı hemşerilerim için uzak kalıyor. Karkamış 36 köy ve 4 mahalleden oluşan büyük bir ilçemiz. Karkamış’a da bir araç muayene istasyonu yapılması, bölge halkı adına olumlu olacaktır” demişti.

BAKAN TURHAN’DAN YANIT: “KARKAMIŞ’A SEYYAR ARAÇ MUAYENE İSTASYONU İLE HİZMET VERİYORUZ. YILDA 15 ARAÇ MUAYENE EDİLİYOR”KAPLAN “BU NASIL BİR HİZMET ŞEKLİ, ANLAMIŞ DEĞİLİZ!”

Milletvekili Kaplan, Bakan Turhan’dan gelen cevabı şu şekilde değerlendirdi: “Karkamış 10 bin nüfusa sahip bir ilçemiz. İlçemizde en az 1700 araç, 300’e yakın traktör var. Yılda 15 aracın muayene edildiği yazılı cevap olarak geldi. Aklımız almadı. Neredeyse her ay 1 araç bu seyyar muayene istasyonunu kullanabiliyor. 2000’e yakın aracın olduğu ilçede aylık 1 aracın bu hizmetten yararlanması nasıl biz hizmet şekli anlamış değiliz. Bu hizmet Karkamışlı vatandaşlarımızı nasıl memnun edebilir? Araç muayenesi için 50 km uzaklıkta Nizip’e gitmek zorunda kalan Karkamışlı hemşerilerim için ivedilikle bu bölgeye bir araç muayene istasyonu kurulmalı” dedi.

KAPLAN “NURDAĞI ÖLÜM YOLU NE ZAMAN TAMAMLANACAK?”

Kaplan, Bütçe görüşmeleri sırasında Bakan Turhan’a Nurdağı Ölüm yolu ve Karkamış- Oğuzeli yollarını da hatırlatarak şunları söylemişti: Gaziantep’in “ölüm yolu” olarak bilinen Nurdağı D-400 Karayolunu trafik yoğunluğu, sürücü hataları ve yolun darlığından yıllardır çok sık ölümlü kazalara sebebiyet vermektedir. Daha önce sıklıkla dile getirdiğim bu yolun genişletilmesi ya da duble yol olması talebim ne yazık ki neticelendirilmedi. Nurdağı ölüm yolu olmaya devam ediyor. Yıllardır kronikleşmiş, kısırlaşmış bir yol yapım çalışması var deniliyor ama görülen bir çalışma yok. Halk artık bu yola bir çözüm istiyor.”

BAKAN TURHAN’DAN CEVAP “BÖLÜNMÜŞ YOL PROJESİNİN YATIRIM PROGRAMINA ALINMASI SONRASI YAPIM İHALESİ GERÇEKLEŞEBİLECEK!”

Kaplan, konuya ilişkin Bakanlıktan gelen cevabı şu şekilde değerlendirdi: “Milletvekili olduğum günden bu yolun biran önce yapılması gerektiğini ısrarla söylemekten dilimde tüy bitti ama Bakan ve Bakanlık ne yazık ki aynı cevabı vermekten vazgeçmedi. Artık bu yol yatırım programına dâhil edilmeli ve hızlı bir şekilde yapılmalı. O yolda yitirdiğimiz her canın vebali kimde, cevabı belli” dedi.

KAPLAN “KARKAMIŞ- OĞUZELİ ARASI YOL NE ZAMAN TAMAMLANACAK?”

Kaplan, konuşmasının devamında Karkamış- Oğuzeli arasındaki yolun da tamamlanması gerektiğini ifade ederek: “Hava şartları daha da kötüleşmeden, vatandaşlarımızın sağlıklı ulaşım sağlayabilmeleri için, bahsi geçen yolların ivedilikle düzeltilmesi ve genişletilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir. Sayın Bakan’dan bu konuyla ilgili hassasiyet göstermesini rica ediyorum” dedi.

BAKAN TURHAN’DAN CEVAP : “2021 YILINDA TAMAMLANMASI HEDEFLENMEKTEDİR”

Bakan Turhan yazılı olarak Milletvekili Kaplan’a Karkamış – Oğuzeli yol yapım çalışmaları için şu cevabı verdi: “Toplam 47,8 km uzunluğundaki Gaziantep – Kilis ayrımı – Oğuzeli Karkamış yolunun 11.6 km’lik kesimi ihale edilmiş olup, bugüne kadar toplam 3.8 km olarak tamamlanmıştır. Çalışmalar devam etmekte olup, 2021 yılında tamamlanması hedeflenmektedir” dedi.

11 Ara 2019 - 20:04 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.