Karantinadaki vatandaşlara "Gaziantep Modeliyle" sıcak yemek

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Kızılay işbirliğinde faaliyet gösteren aşevinde incelemelerde bulundu.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Kızılay işbirliğinde faaliyet gösteren aşevinde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Kızılay Gaziantep Şube Başkanı Nihat Yıldırım ile aşevinde yürütülen çalışmayı yerinde gören Vali Davut Gül, kalbe dokun gönül kazan şiarı ile karantinada olan ve ihtiyacı bulunan tüm vatandaşlara sıcak yemeğin ulaştırıldığını aktardı.

VALİ GÜL: “GAZİANTEP MODELİ BİRLİKTE İŞ YAPMA MODELİ”

Aşevi ziyareti sırasında açıklamada bulunan Vali Gül, kurulan aşevinin tam bir Gaziantep Modeli olduğunun altını çizerek, “Pandeminin ilk döneminden itibaren bütün kurumlar bir araya gelerek gönül seferberliği kampanyasını başlattık. ‘Kalbe Dokun Gönül Kazan’ diyerek hayırseverlerimizin katkılarını ayni ve nakdi olarak vatandaşlarımıza dağıtmaya başladık. Bunun neticesinde ise yaklaşık 300 bin gıda paketini vatandaşlarımıza ulaştırdık. Yine hayırseverlerimizin katkıları ile Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere Şehitkâmil Belediyemiz, Şehitkâmil Kaymakamlığımız ve Kızılay işbirliğinde sıcak yemek ihtiyacı aşevimizde giderilmeye başladı. Sıcak yemekler, arkadaşlarımız tarafından özenle hazırlanan paketler ile insan onuru zedelenmeden, rencide edilmeden vatandaşlarımızın evine kadar teslim ediliyor. Burada kurumlarımıza, hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Gaziantep modeli birlikte iş yapma modeli. Bu hizmetimiz yedi aydır sorunsuz bir şekilde devam ediyor. İnşallah Pandemi sonuna kadar da karantinadaki vatandaşlarımız başta olmak üzere talep eden tüm ihtiyaç sahiplerimizin evine kadar yemekleri götüreceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep modeline değinerek, “Bizim birlikte iş yapma modelimiz olan Gaziantep Modelimiz var. Şu anda bunun örneğini görüyoruz. Sayın Valimin liderliğinde sayın kaymakamız bunu koordine ediyor, Kızılay’a ve mekânı tahsis ettiği için Şehitkâmil Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Herkes elinde ne varsa tüm imkânları seferber ediyor. Filyasyonda, temaslı olan vatandaşlarımıza sıcak taze yemek gidiyor. Bunu başardığı için Sayın Valime ve tüm ekibe teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan bu işin her noktasında her türlü desteği vereceğiz. Modelimiz kardeşlik, birlikte iş yapma, hayır modeli, kalbe dokun gönül kazan modeli” ifadelerini kullandı.

Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Mart ayından itibaren Gaziantep Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Kızılay işbirliğinde aşevinin hizmet vermeye başladığını belirterek, “Burada evinde yemek yapamayacak durumda olan yaşlılarımıza, aynı şekilde karantina olup da yemek talebinde bulunan vatandaşlarımıza yemek ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizatihi vatandaşlarımızın evine kadar yemekleri götürüyoruz” diye konuştu.

Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ise özellikle pandemi sürecinde önemli bir ihtiyacın giderildiğini dile getirerek, “Böyle bir hazırlığımız olmasaydı belki o vatandaşlarımıza yetişme imkânımız olmayacaktı. Tabi daha önce de böyle bir aşevimiz vardı fakat niteliğini arttırmak, fiziki şartlarını güzelleştirmek adına Kızılay başkanımızdan talep gelince sayın kaymakamımız ile yer tespitini yaparak burayı tahsis ettik. Bundan sonraki süreçte de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kızılay Şube Başkanı Nihat Yıldırım da böylesi güzel mekânın oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek Gaziantep ailesi olarak birlikte hareket edildiğini vurguladı.

Gaziantep Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Kızılay işbirliğinde Şehitkâmil Belediyesi’nce tahsis edilen mekânda vatandaşlara hizmet veren Kızılay Aşevinde günlük yaklaşık 2 bin kişiye sıcak yemek ulaştırılıyor. En az 3 çeşit yemek imkânı bulunan aşevinin kapasitesi ise 7 bin olarak bildirildi.

19 Kas 2020 - 14:54 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.