Karkamış, ‘Tanıtım Günleri’nde

Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, İstanbul’da Gaziantep Dernekleri Federasyonu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen 5. Gaziantep Tanıtım Günleri’ne katıldı.

Federasyonu oluşturan dernek başkanlarıyla beraber açılış kurdelesini kesen ve kısa bir konuşma yapan Doğan, Karkamış’ın sevgisini ve muhabbetini İstanbul’a taşımanın ve hemşerileriyle bir arada olmanın haklı gururunu yaşadığını belirtti.

Sosyal ve kültürel değerlerin tanıtımına vesile olan bu tür etkinliklerin bir güzel tarafının da birlik ve beraberliklerin pekişmesine vesile olduğunu vurgulayan Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan “Burada Gaziantep’in tarihini, medeniyetini, yemeklerini, tarihi ve turistik güzelliklerini tüm yönleriyle anlatılıyor ve paylaşılıyor. Biz de Karkamış’ın güzelliklerini buraya taşımaya çalıştık. Bildiğiniz gibi gün ışığına çıkartılan yüzlerce hatta binlerce yıllık medeniyetlerin ayak izlerini taşıyan Karkamış antik kentine ev sahipliği yapıyoruz. Dünya tarihine ışık tutacak Karkamış Arkeopark’ın ziyarete açılmasından sonra yerli ve yabancı bir çok turistin ilgi odağı olacağına inancımız tamdır. Bunun yanın sıra geleneklerimizi ve yöresel ürünlerimizi de burada tanıtma fırsatı bulduk. Her yıl daha da güzelleşen ve güçlendirilen Tanıtım Günlerinin şehrimizi gerek Türkiye’de gerekse de dünya çapında tanınmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Böyle muhteşem organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve ilgi gösteren misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ederim. dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yurtdışı programı dolayısıyla katılamadıkları etkinliğe, telgraf göndererek tebrik mesajlarını ilettiler.

Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, Karkamış için hazırlanan stantta misafirlere ‘mırra’ ikram ederek, sohbet etti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.