Kayınpederine zehirli baklava gönderen sanığa 40 yıla kadar hapis istemi!

Antalya'da, evden ayrılan eşinin ailesine gönderdiği baklavayla kayınpederinin zehirlenmesine neden olduğu iddia edilen damat ve 2 arkadaşı hakkında 2...

Antalya'da, evden ayrılan eşinin ailesine gönderdiği baklavayla kayınpederinin zehirlenmesine neden olduğu iddia edilen damat ve 2 arkadaşı hakkında 26'şar yıldan 40'ar yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Zehirli baklava göndererek eşi Melek A. ve kayınpederi Metin Kabakçı'yı öldürmeye çalıştığı gerekçesiyle tutuklanan Ferudun A. ve kendisine yardım ettikleri öne sürülen arkadaşları tutuksuz sanıklar Melike E. ve Osman G. hakkında "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçundan hazırlanan iddianame Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede, Melek A'nın, eşi Ferudun A. ile yaşadıkları anlaşmazlık nedeniyle babası Metin Kabakçı'nın evine gittiği belirtildi.

Sanık Ferudun A'nın eşiyle konuşmak için iki arkadaşından yardım istediği aktarılan iddianamede, Melike E'nin müştekileri arayarak kendisini Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlisi olarak tanıttığı ve aileyi ziyaret etmek istedikleri söylediği kaydedildi.

Sahte görevli kartı bastırmışlar

Ferudun A'nın Melike A. ile pastaneden baklava aldığı ve yanında taşıdığı tozu tatlıya döktüğü, bu sırada internet kafeye giden Osman G'nin ise sahte görevli kartı bastırdığı bildirildi.

Melika A. ve Osman G'nin sahte kartları göstererek eve girdikleri vurgulanan iddianamede, evde babası ve ablası bulunan Melek A'nın sanıklara çay ile getirilen baklavadan ikram ettiği belirtildi.

Sanıklardan Melike E'nin ikram edilen baklavadan yemediği, Osman G'nin ise dilimin sadece uçundan aldığına işaret edildi.

Tatlıdan 3 dilim yiyen baba Metin Kabakçı'nın rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı, gözaltına alınan sanıkların üzerlerine atılı suçu kabul ettikleri kaydedildi.

Baklavaya dökülen maddenin Antalya Kriminal Polis Laboratuvarında incelendiği ve yüksek dozda alındığı takdirde "akut toksik" etki gösterdiğine dair rapor hazırlandığı bildirildi.

Ayrıca maddenin miktarı ve kim tarafından kullanması durum sağlığa zararlı olacağı konusunda İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığından rapor istendiği aktarıldı.

Ferudun A'nın, sakinleştirici etkisi olduğunu bildiği ilacı, ailenin konuşma sırasında sakin kalması için baklavaya döktüğü beyanına iddianamede yer verildi. Diğer 2 sanığın da tatlının ilaçlı olduğunu bildikleri vurgulandı.

İddianamede, sanıkların, Melek A. ve Metin Kabakçı'yı "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçundan 26'şar yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Ne olmuştu?

Muratpaşa ilçesinde kocası Ferudun A'dan ayrılmak isteyen Melek A, evini terk ederek babaevine yerleşmişti. İddiaya göre, buna sinirlenen kocası 21 Kasım 2020'de kayınpederinin evini kurşunlamış, gözaltına alınan şüpheliye 45 gün uzaklaştırma cezası verilmişti.

Melek A'nın babası Metin Kabakçı'nın 27 Kasım 2020'de sosyal hizmetlerden geldiklerini söyleyen iki kişinin getirdiği baklavadan zehirlendiği şikayeti üzerine polis ekipleri harekete geçmişti. Eve erzak ve baklava getirdikleri belirlenen Osman G. ve Melike E. ile malzemeleri gönderdiği ileri sürülen damat Ferudun A. gözaltına alınmıştı.

10 Oca 2022 - 10:22 - Gaziantep Haber

Mahreç   İha


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.