Kur’an-ı Kerim’in önemine dikkat çekildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Muzaffer Ceylan’ın  “Kur’an ve Hz. Peygamber Örnekliğinde Vahiy Sohbetleri” Programı’nda, Kur’an-ı Kerim’in insan hayatındaki önemine dikkat çekildi.

İlahiyatçı Muzaffer Ceylan’ın “Kur’an ve Hz. Peygamber Örnekliğinde Vahiy Sohbetleri’nde; “Kur’an ve Sünnet”le “Sahabe Örnekleriyle Hadisler” konusu ele alındı.

Onat Kutlar Konferans Salonu’nda organize edilen programda konuşan Ceylan, Kur’an’ın insanoğlu için her zaman yol gösterici olduğunu söyleyerek, bu anlayışın içerisinde bir tavır, bir bakış açısı barındırması gerektiğini dile getirdi.

Kur'an okurken hayattan kopuk okumaların, insanda olumlu bir dönüşüme vesile olamayacağını belirten ilahiyatçı Ceylan, “Kur’an’ı canlı bir okumalıyız. Kur'an'da geçen her ifadenin yerine kendimizi koymalıyız. Kutsal kitabın her zaman bizi muhatap aldığını ve bize seslendiğini düşünerek okuma yapmalıyız” dedi.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi katılımcılar arasında yer alan işitme engelli vatandaşlar için programı işaret diliyle tercüme etti. Programı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ da takip etti.

İlahiyatçı Muzaffer Ceylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.