Kusursuz Ciltler İçin Cilt Temizleyici Kullanın

Cildimiz gün boyunca olumsuz hava koşulları, stresli yaşam ya da makyaj gibi birçok duruma bağlı olarak kirlenmektedir.  Bu gibi durumlar cilt gözeneklerinin tıkanmasına sebep olur.

Cildimiz gün boyunca olumsuz hava koşulları, stresli yaşam ya da makyaj gibi birçok duruma bağlı olarak kirlenmektedir. Bu gibi durumlar cilt gözeneklerinin tıkanmasına sebep olur. Cilt temizliği böyle durumlarda sağlıklı ve kusursuz bir vücut için tercih edilen ürünler arasındadır. Cilt yapısına uygun cilt temizleyici ürünler gün içinde cildinizde ortaya çıkan kir, makyaj ve diğer cilt salgılarının temizlenmesine yardımcı olur.

Cilt temizleyiciler cilt tipine göre farklı özelliklerde üretilmektedir. Cilt temizleyiciler yağlanmayı ve cilt sorunlarını önleyerek cilt kırışıklıklarınızın da gecikmesine yardımcı olur. Ayrıca siyah nokta, akne gibi sorunlar karşısında da özel olarak formülüze edilen, dermatolojik olarak da kanıtlanmış cilt temizleyicileri kullanabilirsiniz.

Cilt Temizleyiciler Nasıl Seçilir?

Cilt temizleyiciler arasından seçim yaparken cildinizin yapısını dikkate almalısınız. Kuru cilde sahip olan kişilerin gözenekleri kapalı olduğu için köpük forma sahip alkolsüz ürünleri tercih edebilirler. Yağlı cilde sahip kişilerin ise yağ salgılama oranı yüksek olduğu için jel temizleyicileri tercih edebilirler. Hassas ciltler için de en hafif formüle sahip parfüm içermeyen ürünler tercih edilebilir. Hassas cilde sahip olan kişilerde ağır formüller cilde zarar verebilir.

Cilt temizleyici seçerken bitkisel özlerden meydana gelen ürünleri kullanabilirsiniz. Her vücut tipine uygun cilt temizleyici seçmek için hemen akrep.com adresine girin ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için size uygun bir ürün satın alın.

Cilt Temizleyiciler Nasıl Kullanılır?

Günlük hayatta cilt temizliği çok önemlidir. Özellikle yüz temizliği sağlıklı bir cilt için düzenli olarak yapılmalıdır. Cilt gün içinde hava kirliliği ve başka sebeplerden dolayı bazı olumsuzluklara maruz kalmaktadır. İşte bu süreçte cilt tipinize uygun bir cilt temizleyici kullanabilirsiniz.

Cilt temizliğinde günde en az iki defa sabah ve akşam olmak üzere temizleyicileri kullanabilirsiniz. Cilt temizleyiciyi uyguladıktan sonra 1-2 dakika bekleyin. Hemen ardından yüzünüzü durulayın. Böylece cildinizin gözeneklerini açarak her zaman temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. Düzenli temizleme cildinize ferahlık hissi verecek ve sağlıklı bir cilde kavuşacaksınız.

Cilt Yapınıza Uygun Cilt Temizleyici Kullanın

Tercih edeceğiniz cilt temizleyici, cilt yapınıza uygun olmalıdır. Karma ciltlerde alın, burun ve çene çizgisi yağlanma yapar. Ayrıca yanak ve şakak bölümleri T bölgesi dediğimiz kısma göre daha kuru yapıya sahiptir. Hassas ciltler kuru bir yapıya sahip olduğu için hassas olan ciltlerde pul pul dökülme ortaya çıkar. Mat cilt renginizi canlandırmak ve hassasiyeti gidermek için doğru ürün tercih etmelisiniz.

Yağlı ciltlerde ise yüz bölgesinde çok fazla yağ salgılanmaktadır. Bu bölgelerde sivilce ve siyah nokta çıkma olasılığı çok yüksektir. Parlak bir yapıya sahip olan yağlı ciltler, jel temizleyicilerle ferahlayabilir. Cilt yapınıza uygun cilt temizleyici seçimi yapmak için hemen akrep.com adresini ziyaret edin.

21 Şub 2020 - 09:34 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.