Mahrukatçılar Sitesi kar mağduru

Gaziantep’te etkili olan yoğun kar yağışı, Mahrukatçılar Sitesi'ndeki 18 iş yerinin çatısının çökmesine neden oldu. Siteyi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, esnafa destek olacaklarını söyledi.

Gaziantep’te etkili olan yoğun kar yağışı, Mahrukatçılar Sitesi'ndeki 18 iş yerinin çatısının çökmesine neden oldu. Siteyi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, esnafa destek olacaklarını söyledi.

Gaziantep’te geçtiğimiz günlerde yağan yoğun kar, Şehitkamil ilçesinde Mahrukatçılar Sitesi’ndeki iş yerlerinin çatısını çökertti. 18 iş yerinin çatısı biriken kardan dolayı çökerken deposundaki kömürü ve odunu kar altında kalan esnaf iş yapamaz duruma geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Vali Davut Gül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle birlikte siteyi ziyaret etti. Çatısı çöken iş yerlerini ziyaret eden Başkan Şahin ile beraberindeki heyet, esnafa geçmiş olsun dileklerinde bulunarak sitede inceleme yaptı.

Ziyarette gazetecilere açıklama yapan Vali Gül, 2 gün önce yağan yoğun karın kentin her alanını etkilediği gibi Mahrukatçılar Sitesi’ni de etkilediğini söyleyerek, “Esnaf ve vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için devletin tüm imkanları seferber edildi. Yoğun kardan dolayı çökmeler meydana gelmiş. 18 yerde çökme var. Hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimiz ilettik. Çok şükür can kaybı yok. Çöken yerlere ilgili hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü hem de belediyelerimiz ve diğer kurumlarımız tespitlerini yapmaya başladı. Bir an önce hızlıca toparlanıp bu enkazları kaldırmak gerekiyor. Ben büyük geçmiş olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Şahin ise Büyükşehir Belediyesi olarak esnafın her zaman yanında olduklarını belirterek gerekenin en kısa sürede yapılacağını ifade etti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.