Milletvekili Erdoğan’dan Karadağ’a ziyaret

Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi, Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Mehmet ERDOĞAN’ Karadağ’a resmi ziyarette bulundu.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi, Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Mehmet ERDOĞAN’ Karadağ’a resmi ziyarette bulundu.

Ak Parti Ga ziantep Milletvekili Mehmet ERDOĞAN, Türkiye- Karadağ Parlamentolar Arası Dostluk Grubu ile Ak Parti Çorum Milletvekili Erol KAVUNCU, Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay KAYNARCA, MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bülent KARATAŞ, CHP Amasya Milletvekili Mu stafa TUNCER, ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanımızı Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın Karadağ’ a ziyareti öncesinde çeşitli temaslarda bulundular.

Türkiye- Karadağ Parlamentolar arası Dostluk Gurubunu ve b eraberindeki heyeti Podgoritsa havalimanında Büyükelçi Songül OZAN ve Eşi Sencer OZAN, tarafından karşılamanın ardından,

Türkiye ve Karadağ Dostluk Grubu Heyeti, Karadağ Parlamentosu Başkanı İvan Brajoviç Başkan Y ardımcısı ve Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Genci Nimanbegu ile Dış İlişkiler ve Diaspora Komisyonu Başkanı Milletve kili Andrija Nikoliç ve Ekonomik ve finansal sistemden sorumlu Başkan Y ardımcısı, Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Milutin Simoviç ile heyetler arası görüşmeler yapıldı .

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet ERDOĞAN yaptığı değerlendirmede Balkanlarda eski bir Osmanlı toprağı olan Karadağ’ ın Uluslararası tüm çalışmalarda ülkemizi desteklediğini ve dost bir ülke olduğunu belirtti.

Ekonomik alanda, Karadağ’da kurulan Türk şirket sayısının 2000’i geçtiğini, Karadağ’a doğrudan yatırımda Dünyada 6. Sırada bulunduğumuzu belirterek Savunma sanayi alanında da işbirliğine giderek birlikte Karadağ’daki yatırımlarımızın daha da artacağınainandığını söyledi.

Sayın Erdoğan; Tika Karadağ’da Ecdat yadigarı 312 esere imzasını atmış. Osman Ağa Cami ile bir katolik tarafından inşasını yapanın Şehid edildiğ Nizam Cami,Tuzi Şehitliği bunların başında geliyor dedi.

Karadağ da y ol, s u, t arım özellikle zeytin ekimi, e ğitim gibi alanlarda bugü ne kadar 20 milyon Avro harcayan TİKA ’ nın bölgede çok başarılı çalışmalarda bulunduğunu belirtti.

Karadağ’da Yunus EMRE Enstitüsü Milli Kültürümüze, Türk Dili ve Edebiyatına hizmette büyük rol oynuyor. Ziyaret edip taleplerini aldık, çalışmaları hakkında bilgilenip ülkemiz adına gururlandık .

Türkiye ile Karadağ arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesi yönünde yoğun çaba sarf edildiğini bundan sonra ki döneminde de Gaziantep ve Ülkemizin siyasi, ekonomik ve kültürel yönden gelişmesi ve daha ileriye gitmesi için katkı sağlamaya devam edeceğiz, dedi.

19 Eyl 2019 - 14:47 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.