NAKSAN’ın o şirketi satışa çıkacak

Naksan Grubu şirketlerinden Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik AŞ. bünyesinde bulunan Eskişehir’deki  Yunus Emre Termik Santrali, 1 milyar 400 milyon TL bedelle 30 Ocak’ta satış ihalesine çıkarılacak.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyumlarına devredilen Naksan Grubu şirketlerinden Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik AŞ. bünyesinde bulunan Eskişehir’deki Yunus Emre Termik Santrali, 1 milyar 400 milyon TL bedelle 30 Ocak’ta satış ihalesine çıkarılacak.

Şirket, Gaziantep Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 2016 Eylül ayında TMSF’ye devredilmişti. Eskişehir’in Mihallıccık ilçesine bağlı Koyunağılı Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre Termik Santrali 1 miyar 400 milyon TL bedelle ihaleye çıkacak. 30 Ocak tarihi itibariyle ihaleye çıkacak olan santralle ilgili TMSF Başkanı Muhittin Gülal basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Gülal, "Burası hemen hemen 2 yıldır TMSF kayyumunda yönetiliyor. Türkiye’nin önemli termik santrallerinden bir tanesi. 792 personelimiz var ve biz burayı milli ekonomiye kazandırmak adına 30 Ocak itibariyle satışını planlıyoruz. 1 milyar 400 milyon TL bedelle ihaleye çıkacağız. Bu süreçte de tüm yatırımcı arkadaşlarımızı bu ihaleye davet ediyoruz. Santral sadece Eskişehir üzerinde değil ülkemiz için önemli bir tesis. Dolayısıyla devraldığımız günden itibaren milli ekonomiye kazandırmanın hesapları içerisindeydik. İnşallah iyi bir satış rakamıyla bunu milli ekonomiye kazandırmak istiyoruz. Bu ay sonu 30 Ocak itibariyle 1 milyar 400 milyon TL üzerinden ihaleye çıkacağız. Talipliler var, 6 kişi var. 2 tanesi dosya almış vaziyette. Biraz daha vaktimiz var. İnşallah bunu milli ekonomiye kazandırmak istiyoruz” dedi.

Açıklamaların ardından Başkan Gülal ve beraberindeki heyet santralde ve santralde bulunan madende incelemelerde bulundu.

09 Oca 2019 - 07:49 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.