Oda ve STK’lar kent ormanında ısrarlı

Gaziantep’te akademik meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri 5. Zırhlı Tugay Komutanlığının konuşlu olduğu alanla ilgili imar değişikliğinin iptali için Büyükşehir Belediyesi’ne itiraz dilekçesi verdi.

Gaziantep’te akademik meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri 5. Zırhlı Tugay Komutanlığının konuşlu olduğu alanla ilgili imar değişikliğinin iptali için Büyükşehir Belediyesi’ne itiraz dilekçesi verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 5. Zırhlı Tugay alanı ile ilgili yaptığı imar planının askıya çıkmasının ardından başlayan itirazlar devam ediyor. Akademik meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi’nin “Medeniyetler Şehri” kurmak istediği Tugay alanı ile ilgili imar değişikliğinden vazgeçilerek, alanın Dülükbaba Ormanı ile birleştirilmesi için belediyeye dilekçe verdi.

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Makina Mühendisleri Odası Başkanı Aykut Kocalar, Mimarlar Odası Başkanı Aslı Tezel ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, itiraz dilekçesi vermek için geldikleri Büyükşehir Belediyesi önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. TMMOB Gaziantep İKK Sekreteri Aykut Kocalar, bölgenin kent ormanı yapılmasını istediklerini söyledi.

DAHA YEŞİL BİR GAZİANTEP

Kocalar, belediyenin imar değişikliği ile ilgili gerekçesini doğru bulmadıklarını vurgulayarak, “Burası 11 milyon metrekare bir alan. Daha yaşanabilir bir Gaziantep için bu alanı yeşillendirerek Kent Ormanı haline getirelim ve gelecek nesillere bırakalım. Mevcut alan şu anki haliyle her ne kadar tam olarak yeşil alan özelliğinde olmasa da kent halkının da katılımı ile hızlı bir şekilde ağaçlandırılarak Dülükbaba Ormanı ile birleştirilmesi mümkün” diye konuştu.

BETONLAŞMA TEHLİKESİNDEN DOLAYI KAYGILIYIZ

Kocalar şöyle devam etti: “Askeri birliğin hızlı yapılaşma sonucu şehrin ortasında kalması dolayısıyla şehrin dışındaki bir bölgeye taşınması makul bir düşüncedir. Konum olarak bakıldığında, söz konusu bölge kentimizin az sayıdaki yeşil alanlarından biri olan Dülükbaba ormanının hemen yanında bulunuyor. Zamanla buradaki yapılaşmanın artarak Dülükbaba ormanlarının da tehlikeye gireceği yönünde kaygılarımız vardır. Ülkemizde bu tür olumsuz örnekler çok fazladır. Şehir merkezine yakınlığı, yeşil alana komşu olması nedeniyle oldukça kıymetli olan bu geniş arazinin hızla betonlaşmasından endişeliyiz.

İMAR PLANINDAN VAZ GEÇİLSİN

Gaziantep Akademik Odalar Birliği Sözcüsü ve Mimarlar Odası Başkanı Aslı Tezel ise “Medeniyetler Şehri Projesi olarak isimlendirilen proje çerçevesinde askıya çıkarılan imar planı bölgenin imara açılmasının ilk adımı olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle kentimizin geleceği açısından kaygılıyız. Daha güzel bir dünya, daha yaşanabilir bir kent için daha fazla yeşil alana ihtiyacımız var. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi’ni askıya çıkarılan imar planından bir an önce vazgeçmesini ve söz konusu arazide şehrimizin ihtiyacı olan büyük bir kent ormanı oluşturulmasını istiyoruz.”

GAZİANTEP’İN NEFESİ KESİLMESİN

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk de, belediyenin askeri alanla ilgili imar değişikliği gerekçelerinden tatmin olmadıklarını vurgulayarak, “Kısıtlı bir alanla başlayacak imar değişikliğinin zamanla genişleyerek Dülükbaba Ormanını da tehdit edeceğini düşünüyoruz. Gaziantep’in nefesinin kesilmemesi hatta daha da güçlendirilmesi için bölgenin Kent Ormanı haline getirilmesini talep ediyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Akademik meslek odaları ve sivil toplum kurulu temsilcileri daha sonra askıya çıkarılan imar planının iptali için Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe vererek, konunun takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

29 Nis 2021 - 18:35 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.