Oğuzeli Gürsu Mahallesinde 4.680 m² bağ ve fıstıklık mahkemeden satılık

Basın İlan Kurumunda yayımlanan ihale şu şekilde: Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU...

Basın İlan Kurumunda yayımlanan ihale şu şekilde:

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Gaziantep İli, Oğuzeli İlçesi, Gürsu mahallesi, Kozadağı-Dikek mevkii, 2892 Parselde kayıtlı bulunan taşınmaz 4.680,00 m² yüzölçüme sahip olup tapu kaydında Zeytin, bağ ve fıstıklık olarak kayıtlı olup, 1/25.000 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Nazım imar planı içinde kalmakta olup, taşınmaz mücavir alan ve Belediye hudutları içinde olup, imara alınmamış ve arsa vasfı kazanmadığı belirtilmiş olup, taşınmaz toprak yapısı itibariyle killi-tınlı-kireçli % 1-5 eğimli, orta verimli 2. sınıf tarım arazisi olup, taşınmaz kadastro yoluna cepheli olup taşınmaz üserinde yaklaşık 2 sıra genç yaşta tam verime yatmayan yaklaşık 10 yaşlarında elma kiraz vs. Meyve fidanlarının yanısıra az miktarda yetişmiş ürün veren 20 yaş üzeri incir ağaçları ve yanında taşınmazın iç kısımlarında 5 yaşlarında fıstık ve zeytin fidanlarının boşluklara dikili olduğu tespit edilmiş olup, taşınmazın diğer kısımlarında zeytin ağaçları ağırlıklı 40 ve üzeri antep fıstık ve zeytin ağacı dikili olduğu tespit edilmiş olup, taşınmaz konum itibariyle Gürsu mahalle merkezine kuş uçuşu 2.5 km., yeşildere mahalle merkezine kuş uçuşu 1,7 km. Oğuzeli ilçe merkezine 2,2 km. Gaziantep şehir merkezine 16 km. Mesafede olup, Gaziantep-Kilis ili ve havaalanı asfalt karayoluna 5,7 km. Uzaklıkta olup Taşınmaz makinalı tarıma uygun yerlerden olup taşınmaz üzerinde herhangi bir yapı bulunmamaktadır,

Adresi : Gaziantep İli, Oğuzeli İlçesi, Gürsu mahallesi, Kozadağı-Dikek mevkii, 2892 Parsel

Yüzölçümü : 4.680,00 m2

İmar Durumu : "1/25.000 ölçekli Gaziantep Büyükşehir Nazım imar planı içerisinde"

Kıymeti : 234.000,00 TL

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler : Dosyasında mevcuttur.

1. Satış Günü : 09/03/2021 günü 10:00 - 10:10 arası

2. Satış Günü : 06/04/2021 günü 10:00 - 10:10 arası

Satış Yeri : Mezat Salonu - Adalet Sarayı EK BİNA - ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP

Satış şartları :

1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir. 2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.) 3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır. 4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır. 5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/2 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.10/01/2021(İİK m.126)(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.