Opr. Dr. Yayla SANKO’da

Opr. Dr. Yayla SANKO’da Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzm. Opr. Dr. Erdal Yayla, SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastane...

Opr. Dr. Yayla SANKO’da

Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzm. Opr. Dr. Erdal Yayla, SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Opr. Dr. Erdal Yayla, 1975 yılında Amasya’da doğdu. Orta ve lise öğrenimi Zonguldak TED Koleji’nde tamamladı. 1998 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesini 4.’lükle bitirdi. 1998 – 2000 yılları arasında Bartın’da mecburi hizmetini yaptı.

2000 – 2006 yıllarında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Beyin Cerrahi Kliniğinde uzmanlık eğitimini tamamladı. 2006 – 2007 yıllarında Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde, 2007–2008 yıllarında Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde, 2009 – 2015 yıllarında Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde, 2015 – 2019 yılları arasında özel sağlık kuruluşlarında çalıştı.

Opr. Dr. Yayla, Avrupa Board Kurslarını tamamladı. Türk Nöroşirurji Derneği ve Gaziantep - Kilis Tabip Odası üyesi olan Opr. Dr. Yayla, Türk Nöroşirurji Derneği bünyesinde bulunan Uzmanlar Grubunun Yönetim Kurulu Üyesi ve 2. Başkanıdır.

Evli ve bir çocuk babası olan Opr. Dr. Yayla’nın hasta kabulüne başladığı SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Kliniği’nde, Dr. Öğr. Üyesi Kadir Çınar da görev yapıyor.

NÖROŞİRURJİ KLİNİĞİ

SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nöroşirurji Kliniği, bölge halkına üst düzeyde hizmet vermektedir.

Beyin ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirurji), Nöroloji, Nöroradyoloji, Nöroanestezi ve Psikiyatri Departmanları ile uyum halinde çalışılmakta olup elektronörofizyoloji, CT, MR ve angiografi (DSA) üniteleri mevcuttur. Erişkin ve pediatrik nöroşirurji ameliyatları, nöroanestezi ve donanımlı yoğun bakım desteği ile güvenle yapılmaktadır.

Nöroşirurji Kliniği’nde her türlü nöroşirürjikal müdahale yapılabilmektedir:

Disk Hastalıkları ve Dejeneratif Omurga Hastalıkları: Servikal, lomber ve torasik disk hernileri, spinal stenoz (dar kanal), spondilolistezis (bel kayması), laminektomi, omurga stabilizasyon (instrumentasyon) ameliyatları.

Travmalar: Çökme kırıkları, epidural ve subdural hematomlar, kafa kaidesi tamirleri, omurga kırıkları ve stabilizasyonu, omurilik basısında acil cerrahi müdahaleler.

Beyin ve Omuriliğin Damar Hastalıkları: Anevrizma, arteriovenöz malformasyon ve kavernoma ameliyatları, intraserebral hematomlar, spinal AVM’ler.

Nöroonkoloji: Beyin ve omurilik tümörlerinin cerrahi tedavisi, meningiomalar, glial tümörler, serebellopontin köşe tümörleri, hipofiz tümörleri, pineal bölge, posterior fossa tümörleri, kafa kaidesi tümörleri, ekstramedüller veya intramedüller spinal tümörler.

Kalvaryum lezyonları ve kranioplasti ameliyatları, kraniofasiyal cerrahi, kraniosinostoz ve şekillendirme ameliyatları.

Hidrosefali Tedavisi: Şant ameliyatları, araknoid kistlerin fenestrayonu.

Periferik Sinir Cerrahisi: Periferik sinir anastomozları, tamirleri, sinir tuzak sendromları cerrahisi.

SANİ KONUKOĞLU UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Çağdaş hastane yönetimi anlayışıyla yönetilen ve sağlıkta yüksek kalitenin adresi haline gelen hastanede, Acil Servis, Biyokimya, Patoloji ve Tıbbi / Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarları, Radyoloji, Nükleer Tıp, Kardiyovasküler Cerrahi, Organ Nakli Merkezi, Nefroloji, Hematoloji, Terapötik Aferez Merkezi, Genel Cerrahi, Beyin Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Dahiliye, Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Kulak Burun Boğaz, Pediatri, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Üroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Plastik Rekonstrüktif Cerrahi, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nöroloji, Psikiyatri, Göğüs Cerrahisi, Dermatoloji, Uyku Laboratuvarı, Obezite Merkezi, Periton Diyalizi Merkezi, GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp) ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkeziyle uzman tanı ve tedavi yöntemleri uygulanıyor.(TELGRAF)

29 Eyl 2019 - 13:22 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.