Müsaade etmeyeceğiz

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi, Global Health ve UOSSM ortaklığında düzenlenen Dünya Göç ve Mülteci Kongresi’nde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) Dünya Göç ve Mülteci Kongresi düzenlendi. Programa katıl acağı duyurulan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ’nun iştirak etmediği kongrede konuşan Vali Davut Gül, Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırında kukla devletçiklere müsaade etmeyeceğini kaydetti.

Vali Gül, Türkiye’nin kendi güvenliğini tehdit eden durumlara karşı kırmızı çizgisinin bulunduğuna dikkat çeke rek; “Biz insanı boyutta yapmamız gerekeni yaparken başka ülkeler bu karışıklıktan istifade ederek bizim ve bölgenin güvenliğini ilgilendiren küçük küçük devletçikler kurmakla uğraşıyor. Türkiye Cumhuriyeti sınırında ku kla devletçiklere müsaade etmez” dedi.

Dünyadaki adaletsiz gelir dağılımına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ise “Koruyucu ve önleyici tedbir almazsanız, eğer dünyadaki adalet sistemini yerine getirmezseniz bu tarih boyuncu devam etmiştir ve devam edecektir. Göç, insani, siyasi olduğu kadar ekonomik en büyük zorluklardan bir tanesidir. Bu dünyada gelir dağılımı adaletsizliği devam ettiği sürece bu sorun devam edecektir” dedi.

Dünyanın büyük bir göç ve mülteci sınavından geçtiğini aktaran Gaziantep Üniversi tesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise bu sınavdan Türkiye’nin, Gaziantep’in ve Gaziantep Üniversitesi’nin ciddi bir sınav vererek başarıyla üstesinden geldiğini söyledi. Gür, “Göçü bir travma olarak değil, birlikte koordine edilecek gelecekte ortak imar edilec ek bir gelişme olarak görüyoruz” dedi.

14 Eki 2019 - 16:41 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.