Osman Sarı serbest bırakıldı! Ezgi Alya Yiğit’in ailesinden açıklama

Gaziantep’te 17 yaşındaki Ezgi Alya Yiğit’e çarparak ölümüne neden ehliyetsiz sürücü Osman Sarı, bir ayda tahliye edildi

Gaziantep’te 17 yaşındaki Ezgi Alya Yiğit’e çarparak ölümüne neden ehliyetsiz sürücü Osman Sarı, bir ayda tahliye edildi. Ezgi Alya Yiğit’in ailesinin yaptığı açıklamada, “Vefat eden E., ehliyetsiz ve aşırı hızlı araç kullanan eski milletvekili yeni Nizip belediye başkanının yeğeninden daha çok kusurlu gösterildi” ifadeleri kullanıldı.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi’nde 12 Nisan’da, Osman Sarı’nın sürdüğü 27 SR 997 plakalı otomobil, akşam elektrikli scooter ile eve giden Ezgi Alya Yiğit. (17) ve arkadaşı Şimal Toprak’a (17) çarpmış, ambulansla hastaneye sevk edilen E. A. Y hayatını kaybetmiş, yaralanan Ş. T. tedavi altına alınmıştı.

Sürücü belgesi olmayan Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı’nın oğlu olan Osman Sarı da polis ekiplerince yakalanmıştı.

Olayla ilgili 29 Nisan’da hazırlanan bilirkişi raporuysa avukatlara göre teknik bakımdan yetersizdi.

Raporda onlarca tanık varken yalnızca iki kişinin beyanına göre olay yeri belirlemesi yapıldı. Ayrıca savcılık, kazanın meydana geldiği şehrin en işlek caddelerinden biri olan, Otel, dershane, market, lokanta gibi iş yerlerinin olduğu bölgede kamera görüntüsü de ‘bulamadı.’

Böylesine bir ortamda sulh ceza hakimliğinin değerlendirmesi sonrası Osman Sarı’nın tutukluğuna devam kararı verdi. Ancak sanık avukatlarının asliye ceza mahkemesine itirazı üzerine 17 yaşındaki Ezgi’nin ölümüne sebep olan Sarı, eksik hazırlanan bilirkişi raporuna dayanılarak serbest bırakıldı.

Acılı aile tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi: “Olayı gören birden çok tanık olmasına rağmen savcılık tarafından alelacele bilirkişi tayin edilerek sadece ilk tutanaktaki tek tanığın beyanları, görüntü olmaksızın dayanak alınarak rapor düzenlendi. Bu raporda vefat eden Ezgi, ehliyetsiz ve aşırı hızlı araç kullanan eski milletvekili yeni Nizip belediye başkanının yeğeninden daha çok kusurlu gösterildi.

Tüm yetkililere sesleniyoruz Gaziantep’te 17 yaşında ehliyetsiz ve şuursuz şekilde araç kullanan bu kişinin ayrıcalığı ve özelliği nedir? Hem bir cana kıyıp hem elini kolunu sallayarak nasıl dolaşır? Bunun sorumlusu kimdir?”

17 May 2022 - 11:16 - Gaziantep Haber

Mahreç   İha


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.