Otizmli ailelerin sesi oldular

Yesemek Rotary Kulübü Derneği’nin katkılarıyla otizmli çocuklara sahip ebeveynlere yönelik çevrimiçi bir eğitim düzenlendi.

Yesemek Rotary Kulübü Derneği’nin katkılarıyla otizmli çocuklara sahip ebeveynlere yönelik çevrimiçi bir eğitim düzenlendi.

Engelleri Sanat ile Aşıyoruz Komitesiyle birlikte, uzman eğitmenler ile gerçekleştirilen eğitime yaklaşık 100 ebeveyn katıldı. Derneğin ulaştığı otizmli çocuğa sahip ebeveynler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı faaliyet gösteren “Engelsiz Yaşam Merkezi” işbirliği ile bu eğitime yönlendirildiler.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen eğitimin başlıkları arasında, otizm nedir, otizmin nedenleri nelerdir, bebeklikten yetişkinliğe otizmin belirtileri ve otizmde özel eğitim uygulamaları konuları yer aldı.

Ebeveynlerin oldukça ilgi gösterdiği eğitimde bir de güncel problemlerinin tartışıldığı soru cevap bölümü gerçekleştirildi. Ebeveynler bu tarz eğitimlerin sürekli olması konusunda temennide bulundular.

11 Oca 2021 - 10:37 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.