Paraya değil, futbola geldim

Gaziantep FK’nın yıldızı Kevin Mirallas, “Ben buraya para ya da tatil yapmak için gelmedim. Kulüp benimle 2 yıllık anlaşma istedi ama 1 senelik tercih...

Gaziantep FK’nın yıldızı Kevin Mirallas, “Ben buraya para ya da tatil yapmak için gelmedim. Kulüp benimle 2 yıllık anlaşma istedi ama 1 senelik tercih ettim. Daha uzun süreli bir kontrat da alabilirdim. Futbola ve kazanılacak her başarıya kendimi aç hissediyorum» dedi.

Miralles, Burada bana büyük saygı gösteriliyor. İ mzayı attıktan sonra yapılan baklava sürprizi çok güzeldi. Her galibiyet ve attı ğ ım golden sonra baklava yiyorum. Ş u an çok iyiyiz ve sezonu ilk 6 içerisinde bitirirsek harika olur” diye konu ştu.

Profesyonel kariyerine Fransa’nın Lille takımında adım atan Kevin Mirallas, Saint-Etiene, Olympiakos, Everton, Fiorentina gibi önemli takımlarda oynadı. Son olarak ülkesi Belçika’da Royal Antwerp forması giydikten sonra Türkiye’ye Gaziantep FK’ya gelen 33 ya ş ındaki futbolcu, Belçika Milli Takım formasını 50 kez giyerken, 8 de gol attı. Mirallas, bu sezon Antep adına ise toplamda 12 maçta 6 kez fileleri salladı ve 3 asist yaptı. İş te dünyaca ünlü futbolcunun sorularımıza verdi ğ i samimi cevaplar;

‘OYUNDAN ZEVK ALM I YORDUM’

Neden Türkiye’de ve Gaziantep’te oynamayı tercih ettin?

“Açıkçası benim için kolay bir seçim oldu. Belçika’da sözle ş mem bitmi ş ti ve koronavirüs oradaki futbolu çok etkiledi. Kulübün ş artları sebebiyle kalmam zordu. İ yi bir seçim yapmak istiyordum. Son 2 sezonda futbolumdan memnun de ğ ildim, oyundan zevk alamıyordum. Sonunda Gaziantep’ten teklif aldım. Geçen sezonki maçlarını izledim, ba ş kanımız ve hocamızla konu ş tum. Menajerimin e ş i Türk. Bana ülke ve ş ehirle ilgili çok güzel ş eyler söyledi. Belçika’daki birçok Türk arkada ş ım da, ‘Mutlaka oraya gitmelisin’ dediler. Kabul ettim. Buraya olan sevgim her geçen gün artıyor. İ ngiltere ve ülkem Belçika’nın havası genelde kapalı ve ya ğ murludur. Gaziantep’te hava ço ğ unluklu güne ş li ve çok so ğ uk de ğ il. Ş u ana kadar her ş ey iyi durumda.”

‘ İ NSANLAR I ETK İ LEMEK İ ST İ YORUM’

Gaziantep’te yemekler ve tatlılar harikadır. Seni baklavayla kar ş ıladılar, ş a ş ırdın mı?

“Koronavirüs nedeniyle çok fazla dı ş arı çıkma ş ansım olmuyor ve bütün restoranlar kapalı. Ancak merkezde oturdu ğ um için birçok güzel dükkan var. Buraya futboldan zevk almaya ve maksimumu vermeye geldim. Herkesi futbolumla etkilemek istiyorum. Elbette beni de burada gördüklerim etkiledi. İ mzayı attıktan sonra aldı ğ ım baklava, benim için sürpriz oldu. Do ğ um günümdü ve ba ş kanımız bunu bana hediye etti. Baklavayı sevdim. Genelde her attı ğ ım gol ve galibiyetten sonra baklava yiyorum.”

‘RAK İ B İ DURDURMAK İ Ç İ N GÖRÜRÜM’

Türkiye’de ilk çıktı ğ ın Antalyaspor maçında kırmızı kart gördün. Ne hissettin?

“Böyle bir başlangıç beklemiyordum, kontrolümü kaybettim. İkinci sarı kartım normaldi ama ilk sarı kartım haksızdı. Ancak bunlar olabiliyor. Yine de ilk maçıma çıktığım için çok mutlu oldum. Her maçta çok fazla tekme yiyorum. Sonuçta bu futbol ve dikkatli olmalıyım. İngiltere’de de böyleydi. 33 yaşımdaydın ve kendimi kontrol edebiliyorum. Genelde sarı kart alıyorsam, amacım hızlı atağa çıkan rakibimizi durdurmak için oluyor. Rakip için kötü olabilir ama bazen takımın için oyunu durdurman gerekebiliyor.”

‘SUMUDICA’NIN KALMASINI İSTİYORUZ’

Marius Sumudica için neler söylersin?

“Kendisiyle iyi bir ili ş kim var. Sumudica’ya herkes çılgın diyor ama çok zeki bir teknik adam. Taktik olarak çok iyi, rakipleri de mükemmel analiz ediyor. Son 7-8 maçta büyük takımları yeniyoruz. İ nsanların sürekli onun hakkında konu ş maları çok normal, çünkü iyi bir hoca. Takım olarak hepimiz, kalmasını istiyoruz. Ayrıca takımı çok iyi motive ediyor. Bazen hocaların, oyuncularla sert diyaloglara girmesi gerekebiliyor. 3 günde bir maç yaparken motive olmak ve ayakta kalmak kolay de ğ il. Hocamız bu konuda i ş ini çok iyi yapıyor.”

‘SADECE ODAKLANM I Ş DURUMDAY I M’

Sözle ş men bitiyor ve gelece ğ in hakkında ne dü ş ünüyorsun?

“Gaziantep 2 yıllık anla ş ma istedi ama ben 1 yıllık yaptım. Herhangi bir uzatma opsiyonu yok. Kulüp, benimle yeniden anla ş mak istiyor. Ben buraya tatil veya para için gelseydim masaya ilk oturdu ğ umuzda uzun süreli kontrat isteyebilirdim. Önümüzdeki aylarda neler olaca ğ ını hep birlikte görece ğ iz ama ben sadece oyunuma odaklanmı ş durumdayım. Futbola ve kazanılacak her ba ş arıya kendimi aç hissediyorum ve buna göre çalı ş ıyorum. Gaziantep’te her anlamda çok mutluyum, ailem de yanımda. Buraya futbol için geldim. İ nsanların da bunun farkında olmaları beni mutlu ediyor.”

‘EN ERKEN GEL İ P, GEÇ Ç I K I YORUM’

Senden beklentiler nelerdir. Forvetsin ama ş imdi 8 ya da 10 numara gibi mi oynuyorsun?

“Öncelikle burada herkes futboluma ve karakterime büyük saygı gösteriyor. İ dmana en erken gelip, en geç çıkıyorum. Takım arkada ş larım kariyerimi zaten biliyor. Egom yok ve herkese yardım etmeye çalı ş ıyorum. Hocamız Sumudica ile de oyun anlayı ş ı üzerine konu ş uyoruz. Siz ve hocanız futbolu bildi ğ iniz zaman i ş ler daha kolay oluyor. Normalde daha fazla atak oynayan ve ikinci forvet pozisyonunda görev yapan biriyim. Sa ğ ve sol kanat da oynayabiliyorum. Ancak hocamız beni 8 ve 10 numara gibi kullanmaya ba ş ladı. Artık savunmaya daha fazla yardım ediyorum. Önemli olan takıma katkı sa ğ lamak.”

‘E Ğ ER BÖYLE DEVAM EDERSEK’

Sezon sonunda nerede olmak istiyorsunuz?

“Geçen sezonu 8. sırada bitirdeyseniz, elbette bir sonraki sezon daha iyi olmak istiyorsunuz. Ş u an çok iyiyiz ama sezonu ilk 6 içerisinde bitirmek harika olur. Lig zor ve ama bu ş ekilde devam edersek bunu ba ş arabiliriz.”

‘CENK ÇOK İ Y İ B İ R OYUNCU’

Cenk Tosun’la, Everton’da birlikte oynama ş ansınız oldu mu?

“Cenk’le birlikte oynadık. Çok iyi bir forvet ve çok önemli bir oyuncu. Ancak onun bölgesinde çok önemli futbolcular var. Ayrıca büyük bir sakatlık da geçirmi ş ti ve onun için kolay de ğ ildi. E ğ er bir gün Türkiye’ye geri dönerse, ligin kalitesine büyük güç katar.”

‘BURADA OYUN ÇOK DURUYOR’

Çok önemli liglerde oynadın. Süper Lig için yorumun nedir?

“Çok güçlü bir lig. Her takım iyi oyunculara sahip ve maçlarda ne olaca ğ ını tahmin edemiyorsunuz. Fikstür yo ğ un oldu ğ u için takımlar yorgun gözüküyor. Taraftarlar iyi futbol görmek istiyor ama bu ş artlarda kolay de ğ il. Zirve için 7-8 takım ve küme dü ş me hattında büyük bir rekabet var. Bundan 2 ay önce, ‘Ankaragücü dü ş ebilir’ derdim ama ş imdi çok farklılar. Buradaki en büyük sıkıntı, çok fazla faul oluyor ve oyun duruyor. Örne ğ in İ ngiltere’de faul ya da kart çıkmayacak bir pozisyona, Türkiye’de kırmızı çıkabiliyor. Ancak hakemleri de anlıyorum ve i ş leri çok zor. Çünkü herkes futbolcu ve teknik adam! Onlar da insan ve hata yapmaları gayet do ğ al.”

‘BÜYÜKLER ÇOK GÜÇLÜ’

Ligdeki büyük takımların kalitesini be ğ endin mi?

“Büyük takımlar çok güçlü kadrolara sahip. Fenerbahçe çok iyi oyuncular aldı ve birçok maç kazandılar. Be ş ikta ş ligin zirvesine çıktı, Galatasaray da çok iyi oynuyor. Büyük takımlar her zaman bu noktadalar. Bu sezon da Alanya ve Gaziantep bunların arasında yer alıyor.”

‘LUAN SEÇERSE MUTLU OLURUM’

O ğ lun Luan Mirallas da idmanlara geliyormu ş . Futbolcu olmasını ister misin?

“Benim için önemli olan onun futboldan ve hayattan zevk alması. Futbolcu olmayı seçerse, mutlu olurum. Tekniği var ve benimle birlikte bazen idmanlarda da yer alıyor.”

‘MİLLİ TAKIM’I İSTİYORUM’

Belçika Milli Takımı’na tekrar seçilme hayalin var mı?

“Elbette Milli Takım’da ve EURO 2020 kadrosunda olmak, ülkemle kupa kazanmak istiyorum. Bu turnuva, kazanmak adına bizim için büyük bir şans. Belçika adım adım bu seviye geldi. Hocamız Roberto Martinez; takımı, takım da onu ve sistemini çok iyi biliyor.”

‘GAZİANTEP’İ ŞAMPİYON YAPTIM’

Championship Manager oynuyorsun. Hangi takımın hocalığını yapıyorsun?

“Oyunda ilk olarak Gaziantep’i aldım ve 2 kez Süper Lig’i kazanmayı başardım. Şimdi ise Everton’ın teknik direktörü oldum. Antep’ten de oyuncu almayı planlıyorum.”

‘27’Yİ KULÜP ALMAMI İSTEDİ’

Gaziantep’in plakası 27 numarayı almanda özel bir sebep var mıydı?

“Açıkçası kulüp bunu istedi. Bana, ‘Kulübün ve ş ehrin sembolü 27 numaradır. Büyük oyuncular bu numarayı alır’ dediler. Ben de aldım. Profesyonel kariyerime ilk ba ş ladı ğ ım Fransa’nın Lille takımında da 27 giyiyordum. O ğ lum 20 Temmuz, kızım 17 Mart’ta do ğ du. Bu iki tarih de, açıkçası 27’yi biraz ça ğ rı ş tırıyor.”

‘OMAR’A ÇOK ÜZÜLDÜM...’

Omar’la Olympiakos’tan arkada ş sınız. Ya ş adı ğ ı talihsiz kaza için neler söylersin?

“Çok dramatik bir olay. Umarım en kısa zamanda iyile ş ir ve sahalara döner. Hem ailesi hem de çocukları için çok üzüldüm.”

08 Oca 2021 - 02:43 -

Mahreç  Telgrafspor Servisi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.