Sağlıkta tasarruf zamanı

Sağlıkta tasarruf zamanı Sağlık Bakanlığı tarafından, kamu kaynaklarını daha verimli kullanmak, maliyetleri ve harcamaları azaltmak için 'Sağlıkta t...

Sağlıkta tasarruf zamanı

Sağlık Bakanlığı tarafından, kamu kaynaklarını daha verimli kullanmak, maliyetleri ve harcamaları azaltmak için 'Sağlıkta tasarruf' toplantısı gerçekleştirildi. Vali Gül burada yaptığı konuşmada kaynakların verimli kullanılmasının ve harcamaların disipline edilmesinin önemin değindi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Maliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisinin koordinesinde tüm Bakanlıklarda Tasarruf ve Gelir Arttırıcı Programlar (TGAP) kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen toplantıda Türkiye’nin sağlıkta önemli bir ivme yakaladığını aktaran Gül, “Bu milletimizin sağlık hizmetlerine ulaşması açısından son derece önemli bir gelişmedir. Bunu ekonomik anlamda da kalite anlamında da hem özel hastanelerin hem de kamu hastanelerinin muhafaza etmesi gerekiyor. Artık hiçbir şey 10 sene 20 sene önceki parametrelerle açıklanabilecek gibi değil. Vatandaşımız kaliteli, ucuz, güvenilir sağlık hizmetine ulaşmak istiyor. Bunu yaparken de kaynakların verimli kullanılması, harcamaların disipline edilmesi, keyfiliğin ortadan kaldırılması ve şeffaflığını ön plana çıkarılması ise önem arz etmektedir” dedi.

KALICI İYİLEŞTİRMELER OLACAK

Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Selim Bener, Türkiye geneli 5’inci büyük bölge toplantımız olan bu TGAP buluşmamızda kamu kaynaklarının verimli kullanılması maksadıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Maliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisinin koordinesinde tüm Bakanlıklarda Tasarruf Ve Gelir Arttırıcı Programlar (TGAP) uygulanmaktadır” dedi.

Bener, Bakan Yardımcılığına bağlı olarak faaliyetlerin yürütülmesi maksadıyla TGAP Ofisi kurulduğunu vurgulayarak, ofis tarafından takibinin yapılarak Tasarruf ve Gelir Dönüşüm Programı ile kamu maliyesinde kalıcı iyileştirmeler sağlanacağını açıkladı. Bener, “Bu birim, kamu bütçesindeki harcama ve gelir kalemlerini finansal ve sosyoekonomik açıdan analiz edip israfın önlenmesi ve gelir arttırıcı programlar ile çalışmalarını gerçekleştirmektedir ”diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı ise toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak katılımları için herkese teşekkür etti.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen bölgesel toplantıya; Gaziantep İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serdar Sarıfakı, Gaziantep Valisi Davut Gül, Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Selim Bener, TBMM Gaziantep Milletvekilleri Müslüm Yüksel ve Ali Muhittin Taşdoğan, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin İl Sağlık Müdürleri ve hizmet başkanları ile bu illere bağlı hastanelerin yöneticileri katıldı. (TELGRAF)

25 Eyl 2019 - 18:17 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.