Gaziantep'e güveniyorlar

TEKNOFEST’in Gaziantep’te düzenleneceğini hatırlatan Şahin, “Bize güveniyorlar. Kalkınma gücünü gördükleri için tercih edildik” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2020 yılında çok önemli projelerin hayata geçirileceğini açıkladı. TEKNOFEST’in Gaziantep’te düzenleneceğini hatırlatan Şahin, “Bize güveniyorlar. Kalkınma gücünü gördükleri için tercih edildik” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hayata geçirdikleri projeleri ve 2020’de yapacağı hizmetleri anlatmak için basın toplantısı düzenledi. Yeni yılın Gaziantep’te her ay çok önemli etkinliklerin yapılacağı bir yıl olarak geçeceğini söyleyen Şahin, TEKNOFEST’in Gaziantep’te düzenlenecek olmasına ayrı bir parantez açtı. Şahin, “Bu projenin Türkiye’de Gaziantep’te yapılması tesadüf değil. İstanbul’da yaklaşık 2 milyon insanın ziyaret ettiği, 50 bin kişinin yarıştığı bir festival için şehrimizin tercih edilmesinde tek bir neden görüyorum; güven. Bunun altından kalkabilme gücünü bizde gördükleri için Gaziantep tercih edildi. TEKNOFEST’i bir festivalden çok daha ayrı bir yere koymak gerekiyor. Çünkü bu bir dönüşüm, bir paradigmadır. Sanayide de emek yoğunluğundan yüksek teknolojiye geçmek için de büyük bir fırsat ve imkân barındırıyor. TEKNOFEST’le birlikte büyük bir değişim ve dönüşümün eşiğindeyiz. Çok heyecanlıyız, mutluyuz ve gururluyuz. 2020’de ayrıca her ay çok önemli uluslararası etkinliklerimiz olacak. Bu şehrin rekabet etme gücünü artırmamız lazım. 2023’e şehrimizi hazırlamalıyız. Farklı fikirlerin zenginlik olduğunu görüp bunun bilincinde hareket göstermek istiyoruz” dedi.

BELEDİYECİLİK UZMANLIK İSTER

Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün de destekleriyle projeleri halka ulaştırdıklarını belirterek, “Yerel belediyecilik uzmanlık istiyor. Yetişmiş insan gücüyle ancak başarıya ulaşabilirsiniz. Yerel belediyecilik, ufuk ve vizyon istiyor. Biz yoğun bir şekilde kendi planlamamızı yaptık. Daha sonra Gaziantep Valiliği’nin de görüş ve desteklerini alarak projelerimizi ve faaliyetlerimizi harmanladık. Şimdi de siz değerli basın mensubu çalışanların huzuruna getirdik. Burada sizden gelen öneriler doğrultusunda çalışma programımızı istenildiği bir düzeyde ilerletmeye devam edeceğiz. Bana göre, 2020 çok önemli. Büyükşehir Belediyesi açısından 2 büyük himaye var. Biri Antep’in Kurtuluşu; 100’üncü yıla gidiyoruz. Bizi Gazi yapan büyük bir yolculuk var. Kurtuluşa giden bu serüvende milli şuurumuzu; çocuklarımıza, gençlerimize iyi aşılamamız gerekiyor. Şahinbey’i, Şehitkamil’i, Karayılan’ı çok daha iyi anlatmamız lazım. Eğer geçmişimizi iyi anlayamazsak bugün yaşadığımız sorunları çözme kapasitesini kaybetmiş oluruz. O yüzden 100’üncü yılı çok önemli buluyorum. Hele ki bu şehir için çok önemli. Yakın zamanda 15 Temmuz’u yaşamış bir ülke olarak Antep Kurtuluşu’nu genç nesile çok iyi aktarmalıyız. İkinci himayemiz ise “Akıllı Şehirler Projesi” şeklinde konuştu.

PROJELER SLAYT EŞLİĞİNDE TANITILDI

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan ise, Ulaşım Master Planı, Şehircilik ve Konut, Kuzeyşehir, Güneyşehir, Bayramlı Konut Projesi, BUSEM, Medeniyet Şehri, toplu ulaşım, GAZİRAY, Nizip-RAYBÜS, metro, köprülü kavşaklar, asfalt çalışması, yaya geçitleri, Kuzey Antep - Aktoprak çevre yolu, çevre yolu ağaçlandırma çalışması, Millet Bahçesi, İbrahimli Kent Parkı, Alleben Park, Karkamış Ekopark, Milli Mücadele Parkı projeleri hakkında katılımcılara ve çok sayıda davetliye detaylı bilgi verdi. “Spor Şehri Gaziantep”, anlayışından hareketle organize edilen etkinlikler çerçevesinde sunumuna devam eden Sezer Cihan, kentte düzenlenen ve uluslararası arenada öne çıkan Gazi Yarı Maratonu, Dünya İşitme Engelliler Bisiklet Şampiyonası, Uluslararası Naim Süleymanoğlu Halter Şampiyonası, Karate Şampiyonası ve son olarak 2019 yılında gerçekleşen turnuvaların istatistiki verileri ve şehirde oluşturduğu güçlü spor kimliğinden bahsetti.

Sunumun son bölümünde Cihan, 2020’de kente kazandırılacak projeleri açıkladı. Cihan, Cumhuriyet tarihinde bir ilk niteliği taşıyan yapımı eş zamanlı gerçekleşen 12 havuz projesinin biteceğinin müjdesini vererek şunları aktardı: “Zeugma Antik Kent’in karşısına su sporları merkezi yapımına başlandık. Şehrin Turizm faaliyetlerini canlandırmak içinse Nurdağı Sakçagöz ile Rumkale arasında yamaç paraşütü gerçekleştireceğiz. Öte yandan İnşaatına yakın zamanda başlayacağımız Kongre ve Kültür Merkezi’nin 6200 kişiye hizmet verecek.”

KOÇER: BÜYÜMENİN BAŞLANGICI OLACAK

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, 2018’de başlayan Türkiye’de döviz piyasalarına müdahaleyle başlayan süreçte ekonomide ciddi sıkıntılar yaşandığını hatırlatarak, “Mali piyasalarda daralmalar yaşandı. Ancak hızla harekete geçerek Ankara’ya taleplerimizi ve isteklerimizi ilettik. Hemen o sürecin başında bakanlıklarımızla görüşerek ne yapabileceğimizi değerlendirdik. 2018 yılı Ağustos’undan hemen sonra bir takım tedbirlerin hızla alındığını gördük. 2019’a tedbirli girdik. Her ay Gaziantep’in rakamlarına baktığımızda Türkiye’deki iyileşmenin önünde seyrettiğine tanıklık ettik. Bundan da büyük memnuniyet duyduk. İhracatçılarımızla ilgili birebir müdahalelerde bulunduk. Akabinde Gaziantep Türkiye ortalamasının üstünde bir grafiğe ulaştı. 2020 yılı yeni bir büyüme sürecinin başlangıcı olacaktır. Bizler Gaziantep milletvekilleri olarak her hafta gerçekleştirdiğimiz toplantılar kapsamında hiçbir şeyi atlamadan her şeyi görerek ve değerlendirerek yol haritamızı haftalık çiziyoruz” diye konuştu.

BAKBAK: YEREL BASIN ÖNEMLİ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep’te bulunan basın çalışanlarının yerel belediyeciliğe önemli katkıları olduğunu vurgulayarak, “Yerel basın kentin tanıtımında ciddi anlamda önemli çalışmalar sergiliyor. Bu nedenle sizlerin çok önemli bir konumda yer aldığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: ÖRNEK KENTİZ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep’in başarısında yerel basının önemli bir emeği olduğunu, özgünlük ve kalite açısından da çevre illere örnek olduğunu belirtti.

UZER: BİRLİKTE MESAİ HARCIYORUZ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Üzer, yerel basınla birlikte aynı yolu yürüdüklerini dile getirerek, siyasete girdiği günden bu güne gazetecilerle aynı ortamda mesai harcadıklarını aktardı.

verdi.

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi(GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ise sunumunda Gaziantep’in su sıkıntısını kökten çözen Düzbağ Projesi’ne ilişkin gelişmeleri paylaştı.

Mutfak Sanatları Merkezi(MSM)’nde gerçekleştirilen toplantıya Ak Parti Gaziantep Milletvekillerinden; Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Ahmet Üzer, Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, çok sayıda basın mensubu ve davetli katıldı.

13 Oca 2020 - 20:37 - Gaziantep Haber

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.