Şahinbey Belediyesi’nden miting gibi kan bağışı kampanyası

Şahinbey Belediyesi’nin ‘Vatan İçin Can Millet İçin Kan Veririz’ projesine 10.000’nin üzerinde başvuru yapılırken, kan bağışlamaya şartları uyan 5.468 vatandaş kan bağışında bulundu.

Şahinbey Belediyesi’nin ‘Vatan İçin Can Millet İçin Kan Veririz’ projesine 10.000’nin üzerinde başvuru yapılırken, kan bağışlamaya şartları uyan 5.468 vatandaş kan bağışında bulundu.

Şahinbey Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen kan bağışı kampanyasının 13. bu sene “Vatan için can millet için kan veririz” sloganıyla yapıldı. Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi ve Kızılay tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi Meydan’ında gerçekleşen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şahinbey Belediyesi kan bağışı kampanyasında en fazla kan bağışının yanı sıra, en fazla katılımcı ve en fazla kadın katılımcı başarısını yeniledi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON

Kan vermenin öneminin ancak ihtiyaç duyulduğunda anlaşıldığını ifade eden Gaziantep Valisi Davut Gül “Şahinbey Belediyemizin her yıl düzenlediği kan bağışı kampanyası şüphesiz Gaziantep ve Şahinbey için önemli bir farkındalık. Kan meselesinin ancak ne kadar çok ihtiyacımız olduğunda önemini anlıyoruz. Kızılay Dünya’da ve ülkemizde gurur kaynağımız. Bu anlamda Kızılay aracılığıyla bu organizasyonun yapılması çok önemli. Başta Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve ekibi olmak üzere Kızılay’ımıza, STK’lara ve tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

KIZILAY TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Kızılay’ın yardım ve insanlık elini örnek bir şekilde gösterdiğine dikkati çeken AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, “Vatan İçin Can Millet İçin Kan Veririz düşüncesiyle kan vermeye gelen herkesi saygıyla selamlıyorum. Kızılay Türkiye için çok önemli bir kurum. Dünya’nın her yerinde Türkiye’nin yardım ve insanlık elini örnek bir şekilde gösteren bir kurumdur. Bu kan bağışı kampanyasıyla birçok ihtiyaç sahibi hastalara ve Kızılay’a destek olmamız mümkün. Bu anlamda kan bağışında bulunan herkesi saygı ile selamlıyor ve bu kampanyayı organize eden Gaziantep Valiliği’ne Şahinbey Belediyesi’ne ve Kızılay’a teşekkür ediyorum” dedi.

5 BİN 468 KİŞİ KAN VERDİ

Kan bağışı kampanyasına vatandaşın gösterdiği ilgiden dolayı oldukça memnun olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Gaziantep Valiliğimiz, Şahinbey Belediyemiz ve Türk Kızılay'ı iş birliği içerisinde kan bu yıl 13’üncüsünü düzenlediğimiz kan bağışı kampanyasında yeni bir başarıya daha imza attık. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda tarihi bir gün yaşadığımız için çok mutluyuz. Daha önce 3 binin üzerinde bir günde kan alarak önemli bir başarıya imza atmıştık. Halkımız, sivil toplum örgütlerimiz, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden kan bağışında bulunmak için herkes 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na geldiler. Toplamda 5 bin 468 ünite kan alımı gerçekleşti. Bizleri yalnız bırakmayan ‘Vatan İçin Can Millet İçin Kan Veririz” diyen tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

İYİLİK GEMİSİ GAZİANTEP'E DEMİR ATTI

Bağışlanan kanların ihtiyaç sahibi insanlara şifa olacağını ifade eden Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, “Bu kan bağışlarınız bilmediğiniz ve tanımadığınız insanların yüreklerine dokunacak ve onlara şifa olacak. Geleneksel olarak yapılan ve 13’üncüsünü icra ettiğimiz ve daha önceki başarılı çalışmalarında Kızılay dostu Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 20.000 ünitenin üzerinde kan toplamıştı. Böyle bir organizasyon düzenlediği için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

1 ÜNİTE KAN 3 CAN

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kan bağışında bulunmak için gelen vatandaşlar “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun örnek projelerinden birisine daha destek vermekten mutluluk duyduk. Her yıl düzenlediği kan bağışı etkinliği ile hem Kızılay’a hem de şifa bekleyen hastalara destek oluyor. Bizlerde her zaman olduğu gibi başkanımızın yanındayız. Kan bağışında bulunarak kan bekleyen hastalara umut olmak istiyoruz. Bu anlamda böyle bir organizasyonun içerisinde olmaktan oldukça mutluyuz” diye konuştular

18 May 2022 - 00:10 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.