Şahinbey Belediyesi'nin kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Vatan İçin Can, Millet İçin Kan Veririz’ kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Vatan İçin Can, Millet İçin Kan Veririz’ kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kan bağışı kampanyasında rekorunu yenilemek isteyen Şahinbey Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kan bağışı kampanyası düzenledi. Kampanya sabah saatlerinde başlarken vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi ve Kızılay tarafından organize edilen 13. Geleneksel kan bağışı kampanyasında 5 bin ünitenin üzerinde kan bağışı hedefleniyor. Kan bağışı yapan vatandaşlara ise spor ayakkabısı hediye ediliyor.

KAN VERMEK ÇOK ÖNEMLİ

Kan vermenin önemli bir farkındalık olduğunu ifade eden Gaziantep Valisi Davut Gül “Şahinbey Belediyemizin her yıl düzenlediği kan bağışı kampanyası şüphesiz Gaziantep ve Şahinbey için önemli bir farkındalık. Kan meselesinin ancak ne kadar çok ihtiyacımız olduğunda önemini anlıyoruz. Bazen sosyal medyadan bazen başka mecralardan kan istendiğinde kan vermenin önemini bir kez daha anlıyoruz. Kızılay Dünya’da ve ülkemizde gurur kaynağımız. Bu anlamda Kızılay aracılığıyla bu organizasyonun yapılması çok önemli. Başta Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve ekibi olmak üzere Kızılay’ımıza, STK’lara ve tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

KIZILAY TÜRKİYE’NİN YARDIM ELİDİR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, Kızılay’a her zaman destek olunması gerektiğine dikkati çekerek “Vatan İçin Can Millet İçin Kan Veririz düşüncesiyle kan vermeye gelen herkesi saygıyla selamlıyorum. Kızılay Türkiye için çok önemli bir kurum. Dünya’nın her yerinde Türkiye’nin yardım ve insanlık elini örnek bir şekilde gösteren bir kurumdur. Bu kan bağışı kampanyasıyla birçok ihtiyaç sahibi hastalara ve Kızılay’a destek olmamız mümkün. Bu anlamda kan bağışında bulunan herkesi saygı ile selamlıyor ve bu kampanyayı organize eden Gaziantep Valiliği’ne Şahinbey Belediyesi’ne ve Kızılay’a teşekkür ediyorum” dedi.

İYİLİK GEMİSİ GAZİANTEP'E DEMİR ATTI

Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, kan bağışlarının ihtiyaç sahibi insanlara şifa olacağını belirterek; “İyiliğin amiral gemisi Gaziantep’e demir attı. Bilmediğimiz ve tanımadığımız insanlara iyiliği bulaştırmak istiyoruz. Bu kan bağışlarınız bilmediğiniz ve tanımadığınız insanların yüreklerine dokunacak ve onlara şifa olacak. Geleneksel olarak yapılan ve 13’üncüsünü icra ettiğimiz ve daha önceki başarılı çalışmalarında Kızılay dostu Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun daha önceki etkinliklerinde 20.000 ünitenin üzerinde kan alındı. Bugünde kendi rekorunu egale ederek iyiliği bulaştırmaya devam edecektir” dedi.

“KENDİ REKORUMUZU EGALE EDECEĞİZ”

Vatandaşın ilgisinden memnun olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Bu yıl 13’üncüsünü düzenlediğimiz kan bağışı kampanyamıza vatandaşlarımızın gösterdiği ilgiden oldukça memnunuz. Kan, sadece insan vücudu tarafından üretilebilen bir sıvı. Bir ünite kan ile üç tane insanın derdine derman olabiliyoruz. Bu çok önemli. Vatan, millet ve birlik olmanın, çok güzel bir göstergesi. Bugüne kadar 13.’sünü düzenlediğimiz kan bağışı kampanyamızda 20 bin 284 ünite kan bağışı aldık. Daha önce 3 binin üzerinde bir günde kan alarak Türkiye rekoru kırmıştık. İnşallah bugün 5 binin üzerine çıkarak yeni bir rekor kırarız. Alanda çok güzel bir koordinasyon var. Kızılay’ımızla iş birliği içerisinde başta Valimizin önderliğinde şu anda 102 noktada aynı anda kan verilebiliyor. Bu işbirliğinden dolayı emeği geçen tüm kurumlarımıza kan vermeye gelen hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“KAN VEREN VATANDAŞLARIN SPOR AYAKKABISI BİZDEN”

Kan veren her vatandaşa sağlıklı spor yapması için spor ayakkabısı hediye edildiğini ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Sağlıklı yaşam için birer tane spor ayakkabısı hediye ediyoruz. İnşallah bu ayakkabılarla daha çok spor yapıp daha çok sağlıklı kalacağız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER

Sabahın erken saatlerinde kan bağışında bulunmak için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na gelen vatandaşlar “Başkanımız her yıl geleneksel olarak kan bağışı kampanyası düzenliyor. Bizlerde elimizden geldiği kadar düzenli olarak kan veriyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu bu yıl ayrıca kan bağışlayan vatandaşlara spor yapmaları için spor ayakkabısı hediye ederek ince bir davranışta bulunuyor. Yapmış olduğu çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” diye konuştular.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kan bağışında bulundu. Programa Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, Gaziantep İl sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki ve vatandaşlar katıldı.

16 May 2022 - 14:28 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.