Sanat ve kültürde uluslararası iş birliği

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Uluslararası Çocuk ve Gençlik Film Organizasyonu CIFEJ arasında, sanat ve kültürü uluslararası alanda geliştirmek amacıyla iş birliği anlaşması imzalandı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Uluslararası Çocuk ve Gençlik Film Organizasyonu CIFEJ arasında, sanat ve kültürü uluslararası alanda geliştirmek amacıyla iş birliği anlaşması imzalandı. Dubai’de gerçekleştirilen imza töreni, HKÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Küçükerdoğan ile CIFEJ Genel Sekreteri Mohsen Chiniforoushan arasında yapıldı.

CIFEJ bünyesine kabul edilen tek Türk üniversite olan HKÜ’nün Türkiye ayağını oluşturduğu proje kapsamında, bölgede ve yakın çevrede bulunan hem Türk hem de sığınmacı göçmen çocuklara, dünyanın çeşitli yerlerinden gelecek hocalarla kültür ve sanat atölyeleri verilmesi hedefleniyor.

“EĞİTİMCİNİN EĞİTİMİ” PROJESİYLE EĞİTİMCİLERE EĞİTİMLER VERİLECEK.

Uluslararası alanda ses getirmesi beklenen projede, dünyanın farklı yerlerinden gelecek olan eğitimciler, yeni nesil öğretmenleri de kültürel ve sanatsal alanlarda yetiştirecek. HKÜ’nün Türkiye temsilciliğini üstlendiği proje ile özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde eğitim-öğretimde aktif yer alan öğretmenler, kültür ve sanat alanlarında daha etkin rol oynayabilecek. HKÜ Eğitim Fakültesi öğrencilerinin de yer alması beklenen projede hem öğrenciler hem de öğretmenler, yeni tecrübeler edinme fırsatı yakalayacak.

Ülkenin ve üniversitenin tanıtımı için büyük bir adım olacağını söyleyen Prof. Dr. Bülent Küçükerdoğan CIFEJin bu yıl yaz aylarında gerçekleşecek genel toplantısının ülkemizde yapılması planlandığını belirtti.

21 Şub 2020 - 14:57 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.