“Sani Konukoğlu’nun girişimciliği ve prensipleri ülke sanayisine örnek olmaya devam edecek”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Kurucu Başkanı Sani Konukoğlu'nun vefatının 28'inci yıl dönümü münasbetiyle anma mesajı yayımlayan GSO Yönetim Kurulu Baş...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Kurucu Başkanı Sani Konukoğlu'nun vefatının 28'inci yıl dönümü münasbetiyle anma mesajı yayımlayan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, merhum Sani Konukoğlu’nun girişimciliği, prensipleri ve ülke sanayisine kattığı değerlerle her zaman örnek olmaya devam edeceğini belirtti.

Adnan Ünverdi, Gaziantep’te sanayinin temellerinin yeni atılmaya başladığı bir dönemde merhum Sani Konukoğlu’nun cesaret ve girişimciliği ile ülke sanayisinin gelişmesine büyük katıkılarda bulunduğunu kaydetti.

Merhum Sani Konukoğlu’nun hem çalışmalarıyla hem de insani yönüyle gönüllere girmeyi başardığını dile getiren Ünverdi, açıklamasında şunları ifade etti: “Gaziantep bugün bir sanayi kenti haline gelmiş ve ülkemizin 5. büyük iharacatçı kenti olmuşsa bunun temelinde, o dönemin tüm zorluklarına karşı merhum Sani Konukoğlu ve sanayici büyüklerimizin verdiği mücadele vardır. Bu vesileyle ebediyete irtihal etmiş tüm sanayicilerimizi saygı ver rahmatle anıyorum.”

Sani Konukoğlu’nun vizyonu ve ileri görüşlülüğünün altını çizen Adnan Ünverdi, açıklamasını şöyle tamamladı:

“İmkanların kısıtlı, bilgiye ulaşmanın güç ve girişimciliğin zor olduğu 1950’li yıllarda merhum Sani Konukoğlu, şehrimizde el tezgahlarını motorlu tezgaha dönüştürmüş ve bunun gibi birçok yeniliğe öncülük etmiştir. O dönemin koşullarında temelini attığı yatırımlar büyümeye, ülkemizin kalkınmasında önemli rol üstlenmeye ve insanımıza hizmet etmeye devam etmektedir. Merhum Sani Konukoğlu, sanayaciliği, hayırseverliği, eğitim ve sağlık alanında atmış olduğu adımlar ile herkesin takdirini toplamıştır. Sosyal hizmetleri nedeni ile Devlet Üstün Hizmet Madalyası’na layık görülmüştür. Bizler de kendilerinin yolunda yürümeye, en büyük miraslarından olan yenilikçi bakış açısı ile şehrimiz ve ülke sanayimizi her alanda ileri taşımaya, insan odaklı çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla, Gaziantep Sanayi Odamızın kurulmasına öncülük eden, odamızın kurucu başkanı ve ilk yönetim kurulu başkanlığı görevini yapan merhum Sani Konukoğlu’nu aramızdan ayrılışının 28’inci yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.”

16 Oca 2022 - 07:38 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.