Sedat Peker: Sözlerimin arkasındayım!

Şubat günü bir açılışta silahlanma çağrısı yapan Sedat Peker hakkında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “suç işlemeye tahrik” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçlarından salı günü resen soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Ataşehir'de, 3 Şubat günü bir açılışta silahlanma çağrısı yapan Sedat Peker hakkında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “suç işlemeye tahrik” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçlarından salı günü resen soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında Kartal'daki Anadolu Adliyesine gelen Sedat Peker, şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

‘KONUŞMAMIN ARKASINDAYIM'

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunda ifade veren Sedat Peker'in, “Konuşmamın arkasındayım. Suç unsuru yoktur” dediği öğrenildi.

PEKER NE DEMİŞTİ?

Sedat Peker, İstanbul Ataşehir'de katıldığı bir açılışa gelen taraftarlarına Cumhur İttifakı'na destek ve silahlanma çağrısı yapmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “ya beka ya bela” dediğini belirten Sedat Peker, bu nedenle bu seçimde ölümüne Cumhur İttifakı'nın destekleneceğini söylemişti.

“Biz bu vatanın delileriyiz, fedaileriyiz” diyen Peker, “Şimdiden seçimlerde YSK'yi tanımadıklarını söylüyorlar, seçim sonucuna göre insanları, partililerini sokaklara dökecekler. Bunun amacı terör örgütleri mensuplarının da o partililerin arasına katılıp ülkeyi yakmaları ve yıkmalarıdır. Polisimiz, askerimiz güçlüdür ancak bu ülkenin evlatları da bu ülkenin sokaklarını koruyacaklar” ifadelerini kullandı. Silahın iyi insanların elinde bir güvence olduğunu söyleyen Peker, “Bu sebeple imkânı olanlar ruhsatlı silahlar, av tüfekleri alsınlar, mutlaka hazırlıklı olsunlar” diye konuşmuştu.

08 Şub 2019 - 16:36 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.