Süper Lig'de kiralık kabusu!

Kurallar gereği sözleşmeler mayıs ve haziran ayı sonu olarak yapılırken, lige verilen ara nedeniyle sezonun bitiş tarihinin uzaması kulüpleri zor durumda bıraktı.

Pandeminin ekonomik açıdan vurduğu kulüpler, tarihler 30 Haziran'ı (nadiren 31 Mayıs) gösterdiğinde ise yeni bir krizle karşı karşıya kaldı. Kiralık futbolcuların sözleşme bitiş tarihlerinin gelmesiyle birlikte, Gaziantep FK'da Twumasi ve Galatasaray'da Onyekuru'da olduğu gibi bonservis sahibi kulüpler, oyuncularını geri çağırdı. Beşiktaş, Elneny; Fenerbahçe, Falette; Trabzonspor ise Messias'ı ikna etmeyi başardı. Ancak bunlar sadece birkaç örnek. Süper Lig'de toplam 50 futbolcu kiralık olarak top koşturuyor. Takımların bazıları oyuncuların kendileri ve kulüpleriyle anlaşma zemini ararken bazıları ise yapılan görüşmelerden şu ana kadar sonuç alamadı.

TFF NE DİYOR?

Her halükarda sözleşmelerin bitiş tarihinin 31 Mayıs olarak tespit edilmesi zorunludur. Sözleşme bitiş tarihinden sonra resmi müsabakaların devam etmesi halinde, sözleşmenin süresi müsabakaların bitimine kadar uzamış sayılır.

FIFA NE DİYOR?

FIFA, mevcut sezonun esas bitiş tarihinde sona erecek olan mevcut kira sözleşmeleri ve ilgili futbolcu sözleşmeler için futbolcunun kiralık olarak oynadığı kulübe, sezonu tamamlayabilmesini öncelik verilmesini tavsiye etmektedir

06 Tem 2020 - 22:38 - Gaziantepspor

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.