Taşdoğan istedi, Bakanlık olur dedi

MHP Gaziantep Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Ali Muhittin Taşdoğan'ın, Nadir hastalıklara yakalanmış hastaların ve ailelerinin çektiği sıkıntıları TBMM’de gündeme taşıması olumlu sonuç verdi.

Nadir Hastalıklara ve Hasta yakınlarına dikkat çekmek için TBMM'de büyük uğraş sağlayan, MHP Gaziantep Milletvekili Taşdoğan’ın önerisi gerçekleşti.

Sağlık Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde Meclis Kürsüsünde dile getirdiği nadir hastalıkların Türkiye bütçesine yükü ve bunun yanı sıra hasta ve hasta yakınlarının çektiği sıkıntılar nedeniyle Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak daire başkanlığına ihtiyaç olduğunu dile getiren Taşdoğan’ın talebi karşılıksız kalmadı.

Sağlık Komisyonu üyesi ve tıp doktoru olan MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, aynı zamanda üyesi olduğu Meclis Araştırması Komisyonunun, Türkiye'de nadir görülen yaklaşık olarak 7 milyon civarında hastanın olduğu hastalıklarla ilgili de bir araştırma komisyonu olduğuna da değinmişti.

Sağlık Bakanlığı Daire Başkanlığını Kurdu

Sağlık Bakanlığı ise konuyla ilgili harekete geçerek Otizm, Zihinsel Özel Gereksinimler ve Nadir Hastalıklar Daire Başkanlığı'nı kurarak faaliyete başlattı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan ise nüfusun %8'ini etkileyen, 7 Bin çeşit olduğu tahmin edilen nadir hastalıkların, hasta ve hasta yakınlarına büyük mağduriyetler yaşattığını hatırlatarak, Ülke ekonomisine de yaklaşık olarak yıllık 2 milyar TL dışa bağımlı bir bütçe yükü getirmekte olduğunu dile getirdi.

Nadir hastalıklara yakalanmış hastaların; tanı, tedavi yöntemleri ve ilaca erişim takiplerinin yapılabilmesi, işlemlerin ivedi şekilde sonuçlandırılması için öneride bulundukları vurgulayan Taşdoğan, "Bizim önerimizle, Sağlık Bakanlığımız çatısı altında ve diğer bakanlıklarla iş birliği ve uyum içinde çalışacak, Daire Başkanlığının kurulması, önemli bir ihtiyaç giderildi. Çalışmalarımızın neticelenmesinden dolayı da memnuniyet duymaktayız. Bu sebeple Sağlık Bakanlığımıza ve daire bakanlığımızın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

19 Oca 2020 - 10:35 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.